Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 15, 2021

Ringerikes store kveld: - En barrierebryter vi har lett etter

Borteseieren mot Storhamar i CC Amfi torsdag 14. oktober 2021 føres opp med gullskrift i Ringerike-historien.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

- Deilige poeng og en deilig seier, sier trener Martin Boork til nitten.no.

Han var sjef også i debutsesongen på øverste nivå høsten 2018 da Ringerike sjokkerte med borteseier mot Frisk Asker i serieåpningen, og senere samme sesong ble det overtidsseier hjemme mot Vålerenga.

Men triumfen i CC Amfi i klubbens andre sesong på toppnivå noensinne betyr ekstra mye for Hønefoss-gjengen. Etter hele fem ettmålstap mot topp sju-lagene innledningsvis, kom 4-3-seieren mot Storhamar etter spilleforlengelse torsdag kveld.

- Det å slå en av de store på bortebane er en barrierebryter vi har lett etter. Det er noe man venter på å klare. Dette kan vi ta med oss og bygge videre på. Det er stort for nykommeren fra Hønefoss å slå Storhamar her oppe, sier Boork og smiler.

Byttet målvakt

Ringerike lot målvakt Mattias Pettersson hvile på Hamar der 2001-modellen Mathias Schippers Landa fikk sesongdebuten mellom stengene.

Sander Vold Engebråten satte oppskriftsmessig inn 1-0 før Johan Eriksson utlignet. Kenneth Pappalardo Gulbrandsen snudde kampen, og det ble stille i CC Amfi da Brett Perlini satte inn nummer tre for gjestene 41 sekunder før første pause.

Patrick Thoresen og Martin Rønnild sørger for 3-3 i tredje periode, men seiersmålet hjemmefansen ventet på kom aldri. Og mens Thoresen satt utvist avgjorde Perlini i spilleforlengelsen til enorm jubel fra Ringerike-boksen.

- I første periode var vi effektive og tok vare på sjansene våre. Storhamar var klart bedre enn oss og mer desperate i spillet sitt i tredje periode. Vi levde farlig der, men etter 3-3 jevnet det seg noe ut igjen. Det var ingen toppkamp av oss heller, og spillemessig har vi mer å gå på, men det gjelder å forstå at som nykommer borte mot Storhamar må du krige. Og det syns jeg vi gjorde bra, sier Boork.

Mot sluttspill?

Etter den viktige borteseieren mot Grüner lørdag og to poeng i CC Amfi har Ringerike festet et foreløpig grep om den siste sluttspillplassen. Det vil ikke Boork snakke om nå.

- Det er så lenge igjen! Det føles som vi akkurat har begynt. Det er gøy at vi har startet solid, men det gjelder å stå i det fremover. Jeg syns vi har levert mange sterke matcher og spilt på en bra måte. Det skal vi bygge videre på.

- Er dette tidenes beste Ringerike-lag?

- Vi får se da. Det har vært andre sesonger også der vi har startet bra. Sånt er vanskelig å sammenligne, men det er en spennende gjeng som både kan spille og krige for hverandre. Det lover godt for oss, svarer sønnen til den tidligere norske landslagstreneren Leif Boork.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form