Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 17, 2022

Ringerike-utbruddet: - Vi tok like greit alle mann alle

18 spillere og tre ledere i Ringerike Panthers har levert positive prøver de siste dagene. Hønefoss-laget håper likevel å spille kamp mot Stavanger Oilers om ti dager.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Ja, vi tok det skikkelig når vi først skulle ta det, sier Ringerike-leder Janka Aasen og ler oppgitt.

Antall positive tester i Ringerike-leiren er oppe i 21 mandag ettermiddag etter at det hele startet da en av spillerne leverte e positiv hurtigtest fredag morgen før han skulle på jobb.

Resten av troppen fikk beskjed om å teste seg raskt, og allerede samme dag fulgte fem nye hurtigtester med to streker. Lørdag testet åtte nye spillere positivt.

- Totalt nå er det nå snakk om 18 spillere, én trener og to i støtteapparatet. Vi tok like greit alle mann alle.

Utsatt kamp

Mandag morgen var det planlagt fire kamper i Fjordkraft-ligaen tirsdag, men få timer senere var både Ringerikes bortekamp mot Frisk Asker samt Oslo-derbyet mellom Vålerenga og Manglerud Star utsatt.

- Hvordan reagerer man på 21 positive tester?

- Hvordan skal man reagere? Vi var vært veldig forskånet tidligere med kun to enkelttilfeller gjennom hele pandemien. Forhåpentligvis har vi vært litt flinke og heldige. Men vi har snakket om at det måtte komme hit også, sier Aasen.

- Hvordan har de smittede det?

- Vi er positive. Det er snakk om milde symptomer, heldigvis. Ingen er veldig syke. Vi venter fortsatt på svar på en rekke PCR-tester da vel 14 spillere tok den så sent som i går.

Kamp neste torsdag?

I tillegg til Frisk Asker-kampen ryker også bortekampen mot Lillehammer torsdag og møtet med Manglerud Star lørdag for Ringerikes del. Håpet er at Hønefoss-gjengen skal ha troppen klar til Stavanger Oilers-duellen torsdag neste uke.

- De er i isolasjon hvert fall frem til lørdag. Vi håper vi kan rekke Oilers-kampen dersom vi får trent litt før den tid etter medisinsk veiledning, sier Aasen om spillerne som også må gjennom return to play-programmet før de kan gjøre kampcomeback.

Til tross for nye utsettelser, er de endrede karantenebestemmelse godt nytt for klubbene i Fjordkraft-ligaen. Der hele laget tidligere måtte i karantene ved en positiv test, er troppen nå unntatt karanteneplikt ved negativ hurtigtest og må teste seg på dag tre og fem.

Etter gjennomgått smitte er man uansett også unntatt karantene de kommende tre månedene.

- Når vi er ferdige med denne runden, regner jeg med vi er klare for resten av sesongen. Det virker som ting skal gå lettere nå og at det fremover vil være enkeltspillere som er ute og ikke hele troppen, sier Janka Aasen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form