Elitehockeyligaen

October 21, 2021

Ringerike ødela VIFs Jordal-comeback: - Ikke akseptabelt

(Vålerenga - Ringerike 3-4 etter straffer) 2847 tilskuere sørget for publikumsrekord på Jordal, men hjemmefansen måtte se Vålerenga rote bort to poeng mot Ringerike.

I den første hjemmekampen på én måned, og med nesten 3000 på tribunene, kom VIF under både 2-0 og 3-1.

Etter 60 minutter sto det 55-15 i skudd og 3-3 på tavla. Vålerenga bommet og bommet, i spilleforlengelsen ble hjemmelaget reddet av Steffen Søberg og i straffeslagkonkurransen kom ni bom på rad før Johan Eriksson traff for Ringerike.

Hønefoss-laget kunne dermed juble for sin andre strake borteseier mot en storklubb foran de drøye 100 tilreisende supporterne som utgjorde en liten del av de som sørget for tilskuerrekord på den nye arenaen.

- Ikke godkjent, så klart. Det er kjedelig. Vi hadde masse sjanser, men det blir tøft når vi ligger under hele kampen og må jage. Vi får ingen trygghet i spillet, sier VIF-veteran Tobias Lindström til nitten.no.

- Supporterne er tydelige på at hjemmetap mot Ringerike ikke er akseptabelt?

- Det er ikke akseptabelt for spillergruppen heller. Det er litt pinlig. Vi må være mer tente fra start. Den første perioden var dårlig, fortsetter svensken.

Redusert Ringerike

Et redusert Ringerike-lag, som dro til Oslo uten blant annet Brett Perlini, overrasket - igjen - med å ta ledelsen midtveis i første periode. David Åslin la fint ut til Michael Söderberg som satte pucken under Steffen Søberg til stor jubel fra de drøye 100 tilreisende fra Hønefoss.

Samme mann kom nær for gjestene tre minutter senere, og også Kenneth Pappalardo Gulbrandsen kom nær ved to anledninger.

Live-tabellen på den svære kuben på Jordal viste da at det skilte kun seks poeng mellom gullfavoritten VIF og nyopprykkede Ringerike! Det endte 15-7 i skudd etter første periode, men Ringerike virket minst like farlige som hjemmelaget.

Doblet

Mens hjemmefansen ventet på at Vålerenga skulle slå tilbake i midtperioden, brukte gjestene 27 sekunder på å doble ledelsen. Gulbrandsen vendte opp foran mål og satte pucken i hjørnet bak Søberg.

Vålerenga fikk sjansen i overtall direkte, men kom ikke nærmere enn Tobias Lindströms retur som ble stoppet av Mattias Pettersson.

Men svensken nådde ikke bort da Mika Partanen smalt pucken ned i hjørnet seks minutter ut i midtperioden. Herfra ble det og mer mer Vålerenga, men etter et intenst press surret VIF det til foran eget mål og Karl Markström kunne øke til 3-1.

Og sekunder senere var det faktisk utrolig at ikke Even Tangen Fosse satte inn nummer fire! VIF hevet seg på ny og skapte sjanse etter sjanse, men Pettersson stoppet alt. I motsatt ende hadde Ringerike truffet på tre av tolv forsøk.

Slo voldsomt tilbake

Tredje periode startet med et VIF-overtall som endte med at Stefan Espeland sendte pucken i krysset.

Og det enorme Vålerenga-presset måtte betale seg. To minutter senere endte en sjansebonanza med at Magnus Brekke Henriksen kjempet pucken over streken. 3-3!

Et og et halvt minutt fikk Tobias Lindström sjansen til å avgjøre, men Mathias Schippers Landa, som måtte steppe inn i mål, reddet glimrende.