Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 2, 2021

Ringerike gleder seg: - Det blir ingen sommerferie på oss

Juli har ankommet og hos Ringerike gleder de seg til å komme i gang. Nå legges planer om å øke tilskuersnittet i Schjongshallen.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Ringerike er tilbake i den øverste serien igjen etter noen sesonger i 1.divisjon. Etter litt dramatikk på fjoråret ble sagaen avsluttet med at Ringerike blir å finne under årets sesong av Fjordkraft-ligaen. Nå avlyses sommerferien på kontorene for å bli klare til sesongstart.

- Det blir ingen sommerferie på oss i år, vi sitter egentlig bare å venter på at den skal ta slutt og fått kommet i gang med kampene, forteller daglig leder Janka Aasen til nitten.no.

Ønsker høyere tilskuersnitt enn sist

Sist Ringerike spilte den øverste serien i Norge het ligaen Get-ligaen. Den gang kom opprykket litt overraskende på klubben som ikke helt visste hva de gikk til. Nå er det meste på plass.

- Sist gang visste vi veldig lite og var litt planløse i form av arrangement på kampene. Nå jobber vi annerledes hvor vi blant annet har ansatt personer på kontorene som sammen jobber mot at vi skal få folk på kampene.

Hva annerledes gjør dere i år, kontra før?

- Vi har sjenkebevilgning i hallen, og med det så vil vi invitere sponsorer til å komme til oss før kamp. Her kan de blant annet legge arrangementene sine og be sine ansatte til å ha et møte før kampen for eksempel, fortsetter Aasen

- I tillegg vil vi fokusere på å få flere familier på kamp. Vi har registrert at vi må få de innenfor portene hos oss. De fleste som ikke har vært på ishockeykamp tidligere blir fort hektet på sporten, forteller den engasjerte lederen i Ringerike.

Schjongshallen ble åpnet i 1989 og har en tilskuerkapasitet på 1700. At hallen blir fylt hver gang, tviler Aasen på.

- Det blir nok ikke, men vi jobber knallhardt mot å ha et høyere tilskuersnitt enn sist vi var oppe og spilte med de beste, forteller hun realistisk.

Alt er bedre i Fjordkraft-ligaen

Det å rykke opp en divisjon kan fort by på ulike utfordringer for de mange klubber. Hos Ringerike er tonen annerledes. Alt blir bedre i følge Hønefoss-klubben.

- Det sier seg selv at alt er bedre når du spiller i den øverste serien. Det gir mer publisitet og litt mer givende for sponsorene.

Hvordan ligger dere an på sponsorsiden?

- Vi er heldige. Hos oss så har vi både små til store og gode sponsorer, og etter at vi rykket opp så har vi fått med mange nye også. Det setter vi stor pris, sier Aasen som også kan fortelle at de er godt rustet økonomisk.

- Vi er nok ikke helt på budsjettet som de store lagene, men vi tar steg for steg. Og målet vårt er naturligvis å bli værende i ligaen også neste år.

Stallen er så og si spikret, men daglig leder kan røpe at det kan komme inn noen importer i løpet av ferien.

- Jeg er vel ikke den beste å spørre der, men har hørt i gangene at de ønsker seg noen importer. Får vi til det, så skal jeg love hockey-norge at vi skal klore oss fast i ligaen, avslutter Aasen.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form