Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 4, 2024

Rekordbudsjett i Narvik: - Naturlig

Narvik Hockey øker budsjettet med tre millioner etter opprykket og legger til rette for økte reise- og lønnskostnader.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Det er ingen voldsom økning, men den er naturlig og reflekterer at vi tar et steg opp. Vi har ikke det høyeste spillerbudsjettet, sier Narvik-leder Øistein Kaarbø til nitten.no.

Det var lokalavisen Fremover som først omtalte Narvik-budsjettet som blir på 13,2 millioner etter opprykket til EHL i påsken - historisk høyt i Nordkraft Arena.

Økningen ble vedtatt på et ekstraordinært årsmøte nylig.

- Det er en spennende utfordring når vi nå skal opp på det øverste sportslige nivået. Det må også budsjettet reflektere. Vi må øke omsetningen og tar også høyde for at vi får litt høyere reise- og lønnskostnader samt noe på utstyr sånn grovt fortalt, sier Kaarbø.

Få dobbelkamper

Med sin plassering i Nord-Norge, blir det lange reiser til samtlige bortekamper for Narvik-gjengen.

Terminlisten for neste sesong er ikke klar, men Kaarbø forteller at det blir få dobbelkamper på nordlendingene som dermed må regne med å fly tur-retur for enkeltkamper på Øst- og Vestlandet.

- Når vi er en del av det gode selskapet, må vi reise. Det er en betydelig kostnad. Da vi må være flinke på andre områder, være tidlig ute og se på løsninger. Det kan bli en dobbeltkamp eller to, men det blir heller unntaket, sier Narvik-lederen.

Planen var å bruke 10,4 millioner på nok en sesong i 1. divisjon der laget hadde mislyktes i kvalifiseringen. Nå får klubben økte midler til å reise for samt å økt pott til spillere og støtteapparat.

Nummer tre i nord

Kaarbø tror også at besøk av Storhamar, Vålerenga og Stavanger Oilers skal øke tilskuersnittet i Nordkraft Arena der snittet i seriespillet forrige sesong var på 502.

- Vi er avhengig av at samarbeidspartnerne våre støtter opp om virksomheten vi skal drive. Der er vi godt i rute slik det ser ut nå. I tillegg må vi utvikle produktet vårt, det å gå på hockeykamp, og lokke til oss tilskuere som igjen legger igjen penger i arenaen, sier styrelederen.

Trener Fredrik Glader snakket om klubbens posisjon i Nord-Norge etter opprykket i Grünerhallen i påsken. Kaarbø mener Narvik Hockey nå har etablert seg som lag nummer tre i regionen.

- Vi opplever god støtte i nærmiljøet og merker at samarbeidspartnerne er positive. I nord-norsk målestokk er Bodø/Glimt flaggskipet og Tromsø IL nummer to fra fotballen og vi følger på tredjeplass når det kommer til oppslutning og interesse.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form