Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 19, 2022

Råsterk snuoperasjon fikset Frisk-fest

(Frisk Asker - Stavanger Oilers 3-2) Frisk Asker fikk en marerittstart i åpningen av Varner Arena med to tidlige baklengs, men snudde og slo serieleder Stavanger Oilers.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Frisk-festen fikk en lei trøkk tidlig i Varner Arena da Andreas Klavestad brukte kun drøye tre minutter på å bli den historiske første målscoreren i hallen.

Og hjemmefansen rakk knapt å merke skuffelsen før det smalt igjen.

Daniel Bøen Rokseth doblet kun 17 sekunder senere og Henrik Fayen-Vestavik skled ut mot boksen. Etter en kort samtale byttet han plass med Isak Wallin. Da viste matchuret 3:28.

Frisk hevet seg og reduserte ved Esbjørn Leiv Fogstad Vold før første pause, som ble ekstra lang da brannalarmen gikk og hallen måtte tømmes. Først åtte minutter før slutt kom neste nettkjenning.

Tidligere Oilers-spiller Jacob Lagacé fant Viktor Granholm som viste hvorfor han er ligaens toppscorer.

Hjemmelaget fikk sjansen til å avgjøre i overtall i sluttminuttene, men matchen gikk til sudden death. Der brukte finske Niklas Nevalainen kun 16 sekunder på å avgjøre!

Stolt ordfører

- Denne dagen har vi ventet lenge på, meldte Øystein Ingdahl og fikk fart på Varner Arena med rundt 15 minutter til den historiske droppen.

Med gamle og potensielt kommende helter på isen fikk Asker-ordfører Lene W. Conradi ordet.

- Kjære alle sammen, gratulerer med dagen! Og velkommen til Varner Arena og folkefest. Det er nesten uvirkelige ord å si, og det oppleves også nesten uvirkelig å være her. Men drømmen om Varner Arena har blitt virkelighet. At vi i dag kan ønske neste 4000 forventningsfulle tilskuere velkommen tli vår nye storstue sier alt om hvor mye dette betyr og hvor etterlengtet dette er. Det er en milepæl og en gledens dag for alle som elsker Frisk!

Også Frisks styreleder Øystein Hærem fortalte kort om prosessen frem til åpningskampen før Conradi fikk æren av å droppe pucken - den samme som skled over streken ved tidenes siste scoring i Askerhallen.

Matchet ble sju minutter forsinket kom oppgjøret i gang, og kort tid senere hadde Oilers-gjengen stilnet festklare askerbøringer.

Og arrangementet ble en enorm suksess selv om brannalarmen gikk og hallen måtte tømmes etter første periode.

Rekord

Fullsatt hall og 3800 tilskuere betyr rekordmange mennesker samlet på ishockeykamp i Asker.

- Vi flytter fra en liten kiosk til et stort kjøpesenter, sier Frisk Askers markedssjef Fredrick Bråten Haugland til nitten.no og fortsetter:

- Varner Arena har de moderne fasilitetene publikum etterspør til Varner Arena med supporterbutikk, kafé, restaurant, sportsbar og generelt boltreplass vi bare har drømt om. I Askerhallen gikk man på kamp og det var det. For vanlige publikummere får du nå alle fasilitetene du kan ønske deg og som gir en helt annen opplevelse. Det er flere treffpunkter før kamp og i pausene. Nå skjer det veldig mye hele tiden, sier Haugland.

Og allerede tirsdag kommer Vålerenga til Varner Arena. Selv i vinterferieuken rapporteres det allerede om snaue 2000 solgte billetter.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form