Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 3, 2022

Poengkongen Craighead: - Kan slå alle i denne ligaen

Darien Craighead, poengkongen i Fjordkraft-ligaen etter åtte runder, mener Manglerud Star har vist at de kan slå hvem som helst denne sesongen.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

25-åringen fra Canada er i Europa for første gang denne høsten og har fått en knallstart på oppholdet i Manglerud Star.

Fem scoringer og ti målgivende pasninger på åtte kamper betyr at poengkongen i Fjordkraft-ligaen heter Darien Craighead. Nummer to på listen er rekkekompis Parker Bowles.

Slikt er ikke hverdagskost i Manglerud ishall der klubben har vært gjennom magre sesonger med få poeng.

- Rekken vår klikker bra sammen. Vi vet sjansene vil komme og må gripe mulighetene vi får. Det betaler seg, sier Craighead til nitten.no.

Poengkonger

Mot Storhamar torsdag noterte både Craighead og Bowles seg for tre poeng i den meget sterke 4-2-seieren. Lørdag ble det 3-1-tap borte mot Stavanger Oilers for rekken som også inkluderer svenske Emil Bejmo.

- Disse rekkekameratene mine har vært hete. Det er bare å gi dem pucken og la dem gjøre sitt så holder jeg meg i midten, har Bejmo tidligere uttalt til nitten.no.

- Det har vært en god start for meg, men vi er tre stykker sammen foran der og både dem og hele laget skal ha æren for at det går såpass bra, sier Craighead.

- Kan du være poengkonge også ved sesongslutt?

- Det er verdt et forsøk! Det ser bra ut så langt, men det er viktigere at laget kommer høyere på tabellen enn at jeg blir nummer én der. Men dersom jeg kan bidra med poeng for laget gjør jeg selvsagt det.

- Hvorfor fungerer dere tre så bra sammen?

- Vi har snakket mye sammen om hvordan vi ønsker å spille og sett mye video. Vi er tre stykker som ønsker å bli bedre og å ha en god sesong både individuelt og som lag. Det føles veldig bra så langt, sier 25-åringen.

Kan overraske

Fire seirer, fire tap og 12 poeng så langt er oppløftende tall for Roy Johansen og Morten Asks MS. Forrige sesong ble det 17 poeng på 44 kamper i grunnserien.

- Mot Storhamar fikk vi se hva slags lag vi kan være i en stor kamp. Jeg syns vi var vist at vi kan matche alle lag i denne ligaen, men vi er definitivt ikke fornøyde og føler vi har mer vi kan utrette. Vi er på rett vei og satser på gode prestasjoner hele veien, sier mannen med gullhjelmen.

- Hvor bra kan dette bli?

- Det er opp til oss. Vi må møte på jobb og gjøre det vi skal. Det er tidlig enda, målet er å spille best mulig hockey mot slutten av sesongen, gjøre det bra i sluttspillet og gjerne også få hjemmebanefordel.

Craighead lever av å spille hockey i Manglerud Star og har rukket å bli godt kjent med både Norge og Oslo på noen uker i hovedstaden.

- Norge har vært glimrende så langt. Jeg er fra Vancouver og er vant til både vann og fjell og litt regn, men sentrum her er ganske annerledes med flotte historiske bygninger. Jeg elsker det! Det er helt nydelig. MS har også vært en fantastisk erfaring hele veien, forteller poengkongen som denne uken skal ut i to Oslo-derbyer hjemme mot Vålerenga og Grüner.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form