Lukk søk

October 21, 2021

Poengfattige MS sliter i Fjordkraftligaen: - Treneren sitter trygt

Det er tøft å være MS-spiller om dagen. Klubben har kun tatt to poeng på de 12 første kampene, og det har nå begynt å gå utover selvtilliten.

Foto: Bjørn Christian Roksvåg, nitten.no

Det har versert rykter om at treneren Corey Neilson skal være et tema for å bedre tabellsituasjonen, men det avkrefter styremedlem og ansvarlig for sport i MS, Gisle Olsen, til nitten.no.

- Vi skal jo ha samtaler med trener Corey Neilson, men ikke noe krisemøte om at vi skal fjerne ham. Treneren sitter trygt, forteller Olsen.

- Hva skal møtet handle om?

- Det vi ønsker er jo at han skal legge frem en plan på hvordan vi skal løse den tunge perioden vi nå er inne i, eller sesongstarten som du også kan kalle det. Vi tror at Corey løser dette. Men han kan ikke trylle, forklarer Olsen om hvordan MS skal begynne å ta poeng.

Naturlig årsak

Olsen peker på Fjordkraft-tabellen og kaller den for en økonomisk tabell. Derfor mener han at sitt MS ligger der de gjør.

- Alle kan se på tabellen at vi ikke har gjort det så bra, og at det finnes klubber med større midler som har gjort det bedre. Ut i fra de små ressursene vi har så håper vi på å sloss om den berømte 8. plassen, men da bør vi snart ta poeng, forteller Olsen.

Fattige to poeng har klubben tatt på de 12 første kampene hvor de har sluppet inn 63 mål og scoret 21. Mangelen på en målscorer merkes på Manglerud, og det finnes ikke midler til å hente inn dette.

- Vi har tidligere lånt spillere fra andre lag og lyktes med det. Kanskje det er en metode som vi må se på. Skulle det komme inn noen andre, så er vi nede på minstelønn i så fall, forklarer Olsen om spillerlogistikken.

Nytt system

Steffen Thoresen er tilbake på is, og forteller om en spillergruppe som er blottet for selvtillit.

- Det er tøffe dager for oss om dagen. Det føles ut som vi er desperate i hver eneste kamp, og det sier seg selv at stemningen er som den er når vi kun ha to poeng, forteller en litt oppgitt Thoresen.

Den rutinerte forwarden tror også at han har noen svar på hvorfor de ligger der de gjør.

- Den nye treneren har kommet med et nytt system som har tatt tid å vende seg til, med tanke på hva som har vært i MS før. Så hvis vi skal lete etter feil, så kan nok sikkert noe av fokuset legges der. Men nå sitter systemet og da går det rett og slett på kvalitet hos oss spillerne, forteller Thoresen om utfordringene på Manglerud.

Gå i oss selv

Spillerne selv har også prøvd ulike metoder for å komme opp av gjørma, uten at det har lyktes frem til nå, ifølge Thoresen.

- Vi spillere har hatt ulike møter sammen med trenerne, og ikke minst snakket mye sammen på de ulike bussturene hjem fra de fleste tap. Nå må vi finne en måte å knyte igjen bakover, siden vi slipper inn altfor mange mål.

- Nå reiser vi til Hamar for å møte Storhamar i morgen. Utgangspunktet en vanskelig kamp, men det blir Grüner-kampen på lørdag som får mest fokus. Men vi er gode nok til å ta poeng på Hamar også, forteller han optimistisk.

Selv om det når ser veldig mørkt ut, så er det fortsatt mange kamper igjen av sesongen. Det beroliger MS-spillerne.

- Vi kommer nok til å kjempe med de to klubbene (Ringerike og Grüner) der nede, også må vi finne ut av dette. Det er ikke gøy å spille ishockey, og du sliter med å stå opp om morgenene når du bare taper kamper som vi har gjort, sier Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form