Lukk søk

Internasjonal hockey

October 9, 2023

Pettersen tilbake i AHL: - Dette er i mine egne hender

Emilio Pettersen fikk svært gode tilbakemeldinger fra Flames-ledelsen før han ble sendt tilbake til farmerklubben Calgary Wranglers.

Foto: nitten.no

- Det er masse muligheter nå fremover hvis jeg presterer godt, sier Pettersen til nitten.no.

Han håpet å få sjansen i NHL-åpningen med Calgary Flames, men ser også lyst på at muligheten kan komme i tiden frem mot jul etter å ha returnert til Wranglers med positive beskjeder fra klubbledelsen.

- Jeg syns campen gikk veldig bra og har lyst til å fortsette med det jeg har gjort til nå, sier Pettersen - tydelig på at tilværelsen blant spillerne i verdens beste liga ga mersmak.

Ikke plukket opp

Oslo-gutten har vært gjennom noen innholdsrike uker i høst. Pettersen fikk tillit i overtall av trener Ryan Huska og var på isen på to overtallsmål i treningskampen mot Seattle Kraken for to uker siden.

Mot Edmonton Oilers før helgen var han en del av den mest brukte Flames-rekken, fikk mest istid i overtall og fremsto som en kreativ og skapende kraft.

23-åringen «overlevde» flere kutt fra oppkjøringscampen, men ble kort tid senere plassert på såkalt waivers av Calgary Flames. Han ble ikke plukket opp av en annen NHL-klubb - noe som resulterte i at Pettersen nå er tilbake i farmerlaget Calgary Wranglers der han har spilt de siste sesongene.

- Jeg fikk gode tilbakemeldinger etter campen. Jeg er sulten, har troen på meg selv og er klar over at dette er i mine egne hender nå fremover, sier Pettersen til nitten.no.

Ny kontrakt i sommer

Emilio Pettersen flyttet til USA allerede som 14-åring. I 2018 ble han draftet i runde seks og fikk plass i Calgary Flames-organisasjonen, våren 2021 spilte han VM for Norge, og etter to sesonger i Stockton Heat gikk ferden videre til Calgary Wranglers.

Oslo-gutten noterte 44 poeng på 61 matcher i grunnserien i AHL forrige sesong, hadde en periode best pluss/minus-statistikk av alle forwards i ligaen og passerte Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

I juni signerte Pettersen en toveis ettårskontrakt med Flames verdt 8,3 millioner kroner på NHL-nivå.

- Forhåpentligvis får han sjansen og tar den. Alt kan skje bare man får sjansen. Jeg har vært der selv og vært litt opp og ned og fikk noen sjanser. Plutselig så klaffer det, sa Mats Zuccarello til nitten.no tidligere i høst om Pettersen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form