Lukk søk

NHL

July 6, 2023

Pettersen signerte ny Flames-kontrakt: - Fin mulighet for meg

Emilio Pettersen har signert en ettårskontrakt med NHL-klubben Calgary Flames verdt drøye 8,3 millioner kroner.

Foto: Privat

Torsdag offentliggjorde Calgary Flames at klubben nå har signert Pettersen på en toveis ettårskontrakt.

Avtalen er verdt 8,3 millioner kroner på NHL-nivå og er lik den Ben Jones har skrevet under på. Duoen har begge levert gode prestasjoner for farmerlaget Calgary Wranglers denne sesongen.

- Jeg er godt fornøyd med denne avtalen. Det blir en fin mulighet for meg til å vise meg frem og bygge videre på det jeg gjorde denne sesongen. Det blir spennende hvordan det går, jeg håper jeg skal gjøre det bra og få sjansen, sier Pettersen til nitten.no.

- Med denne kontrakten håper du NHL-sjansen vil komme?

- Ja, riktig. Man får ingen spesielle signaler eller noe slikt, men jeg føler det er litt mer «up for grabs» nå enn tidligere.

Nitten.no har tidligere omtalt at flere NHL-klubber, blant dem noen tradisjonsrike storheter, skal ha vist interesse for Pettersen i vår.

Ny avtale

Emilio Pettersen ble draftet i 2018 og signerte en proffkontrakt med Calgary Flames to år senere, men venter fortsatt på NHL-debuten.

For snaue to uker siden kom Flames med et såkalt «qualifying offer» på snaue 875.000 dollar innen fristen som medførte at klubben fortsatt var sikret NHL-rettighetene på nordmannen.

Nå er partene altså enige om en ny avtale for 2023/2024-sesongen.

- Jeg var ganske låst som «restricted free agent» så dette var mye opp til Flames. Når det er sagt er jeg veldig glad for å være med videre, bygge på det jeg har gjort og gjøre en god sesong, sier 23-åringen som snart drar til Denver for å trene i forkant av den kommende Flames-campen.

- Å sikre seg en plass på laget tar tid, men jeg håper å vise meg frem såpass der at de får øynene opp for meg.

Siden han signerte for Flames i 2020, har Pettersen spilt i AHL - de to siste sesongene for Calgary Wranglers.

- Jeg føler jeg har hatt en god sesong med mye medgang og er klar for å ta et nytt steg. Jeg håper det er med Flames, sa Oslo-gutten til nitten.no tidligere i sommer.

Flames-general manager Craig Conroy er nå godt fornøyd med å ha fått på plass avtalene og har ikke lenger noen såkalte «restricted free agent» å forholde seg til.

Passerte Zuccarello

Pettersen flyttet til USA allerede som 14-åring. I 2018 ble han draftet i runde seks og fikk plass i Calgary Flames-organisasjonen, våren 2021 spilte han VM for Norge, og etter to sesonger i Stockton Heat gikk ferden videre til Calgary Wranglers.

Denne sesongen vant Pettersens Wranglers Pacific Division med 106 poeng - tre poeng foran Coachella Valley Firebirds som endte opp med å sende nordmannen ut av sluttspillet midt under VM i Riga.

Oslo-gutten noterte 44 poeng på 61 matcher i grunnserien, hadde en periode best pluss/minus-statistikk av alle forwards i ligaen og passerte Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

Det er ventet store utskiftinger i Flames-organisasjon denne sommeren etter en skuffende NHL-sesong. Om det kan bety kortere vei opp for 23-åringen, gjenstår å se.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form