Lukk søk

February 26, 2021

Petter "Katastrofe" Kristiansen: - Ungdomsforelske gjorde at jeg ble forelsket i Stjernen

Petter "Katastrofe" Kristiansen har et helt spesielt forhold til ishockey og Stjernen. Men hans artist-karriere har gjort til at han ikke har fått sett så mange kamper til sporten han elsker. 

(Bilde: Geir Carlsson, Fredriksstad Blad)

Petter Kristiansen valgte i 2020 å gi seg som "Katastrofe" og var litt lei av livet som artist.

Den kjente artisten som har skrevet mange populære låter og deltatt på TV2-programmet "Hver gang vi møtes" blir oppriktig glad når Nitten.no ønsker å snakke med han om sitt forhold til sin favorittklubb, Stjernen Hockey.

Forelsket i Stjernen

Og det var en ungdomssforelske tilbake på ungdomsskolen som gjorde at har fått en livslang forelske til Fredrikstad-klubben.

- Dette husker jeg veldig godt. Jeg var forelsket i ei jente på ungdomsskolen som hadde en pappa som ofte var i Stjernehallen og så på Stjernen. En dag så skulle jeg få lov til å være med til hallen og se Stjernen, og da var det gjort. Reiseveien til Stjernehallen var lang, og skulle jeg ta kollektivt så var det brått 20min reisevei for å komme meg i Stjernehallen.

Petter (33) forteller om et åpent sted, spesielt hos supporterklubben Red Beavers som han fortsatt er medlem av.

- Det tok ikke lang tid før Red Beavers og deres synging på tribunen var noe som fascinerte meg veldig. Husker veldig godt den første gangen jeg beveget meg bort til beverne og ville være en del av dem. De var så åpne og tok meg i mot med åpne armer og jeg ble fort en del av "beverne".

Som stolt 15-åring fikk familien og supporterleder sørget for at han fikk sin aller første "Red Beavers-genser". En genser som også fulgte han videre i sin artistkarriere.

- Den genseren var jeg så stolt av. Og jeg brukte den hyppig både i Stjernehallen og på ungdomsskolen. Hvis jeg ikke husker helt feil så var det et tv-innslag eller intervju hvor jeg faktisk hadde på meg den genseren i senere tid.

I tillegg til genseren, så var hans første Stjernen-drakt et minneverdig opplevelse for han.

- Pasi Kangas, det var spellær det! Min første Stjernen-drakt var en brukt kampdrakt fra finnen som spilte tre sesonger i Stjernen og noterte seg for 49 poeng. Det var ille kult og ta på seg den drakta og dra på kamp.

Glad i sporten

"Katastrofe" innrømmer at han ikke er noen stor sportsfanatiker, men ishockey var noe han ble betatt av. I senere tid har han også utviklet seg til å bli Liverpool-supporter, men ishockeyen og ishockeyfolket er det som er rangert høyest hos artisten.

Hva er det som gjør at du er så glad i den sporten?

- For det første så er jo det en sport hvor det skjer ting hele tiden. Er det stopp i spillet så er det musikk og masse annet gøy. Og ikke minst hockeyfolket. Supportere og spillere, de er noen skikkelige kule folk.

Hans enorme kjærlighet til sporten og klubben i sitt hjerte har kommet frem ved flere anledninger hvor han blant annet har donert bort ulike pengepremier.

- Jeg var så heldig å vinne "Frederikprisen" for noen år tilbake (2016), og da valgte jeg å donere pengene til Stjernen Hockey. De har betydd mye for meg, og det følte jeg var en fin guest å gi tilbake.

- I tillegg så er jeg med som sponsor til et lag i junioravdelingen. Viktig for meg at de yngre fremmadstormende spillerne får gode vilkår til å bli gode ishockeyspillere.

Med tanke på hans arbeid så har Fredrikstad-gutten også laget en Stjernen-låt. En låt som han igjen, ga gratis bort til klubben.

- Klubben kom med en forespørsel om å lage en Stjernen-låt som skulle brukes i Stjernehallen. Et spennende prosjekt som jeg takket ja til. En skikkelig "Katastrofe" låt, hvor jeg ringte tidligere hockey-kommentator Christian Brevik som ble med å kommentere midt inne i selve sangen. En skikkelig kul låt, som de brukte mye.

Håper å se flere kamper i fremtiden

Med flyttelasset til Oslo og konserter over hele Norge har det vært utfordrende å komme seg på hockeykamp de siste årene.

- Konserter og ulike arrangementer har tatt så mye tid at et besøk i en hockeyhall, ikke alltid har latt seg gjøre. Det har blitt mye resultatsjekk på telefon og radio/tv de siste årene. Utfordringen er at du knapt nok vet om du skal til Halden eller Tromsø dagen før du skal reise ditt som artist. Og da blir det vanskelig å planlegge noe som helst.

Hvis Stjernen - Sparta går til forlengelse, og du skal gå på scenen 21:00, hva gjør du da?

- Da blir konserten litt utsatt, he-he. Da må folk gå i baren å handle litt mer drikke, og noen må gå på på scenen for å improvisere litt til jeg får sett avgjørelsen på tv forteller han humoristisk.

Mener du dette?

- Ja, jeg gjør det. Det er så viktig for meg faktisk.

Supportergruppen Red Beavers fylte 30 år for en uke siden, og selv om Kristiansen fortsatt er medlem så sitter han som regel de gangene Stjernehallen får et besøk av artisten.

- De få gangene jeg har fått tid i kalenderen til å gå i hallen, så har det blitt sitteplass. Men når pandemien slipper opp, og jeg får mer tid til å se hockey så skal du ikke se bort i fra at jeg stiller meg med Red Beavers og synger litt. Det er jo så utrolig artig.

Fremtiden til artisten blir nå å reise rundt med et nytt band som de har valgt å kalle "Halva Priset", hvor det blir mer Østfold-preg over sangene.

- Savnet av Østfold er stort, så det blir veldig mye Østfold-preg over disse låtene. Så det gleder vi oss veldig til.

Og med savn av både Østfold og hockey så kan nok møte Petter "Katastrofe" Kristiansen i ulike ishockeyhaller i fremtiden.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form