Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 12, 2022

Overrasket over Ahlholm-signeringen: - Stiller oss bak det klubben bestemmer

Vålerenga-spillerne ble ikke tatt med på råd, men informert om Rasmus Ahlholms comeback på Jordal før mandagens formiddagstrening.

Foto: nitten.no

Mandag ble det kjent at Rasmus Ahlholm returnerer til norsk og hockey og Vålerenga. 32-åringen spilte for Storhamar forrige sesong, men ble sparket etter å ha overfalt lagkamerat Jacob Lundell Noer på trening 13. desember.

Vålerenga-kaptein Martin Røymark forteller at Vålerenga-spillerne ble informert om at Ahlholm blir en del av troppen kommende sesong i forkant av mandagens isøkt.

- Man blir jo så klart litt overrasket. Hele klubben og spillerne er tydelige på at de omtalte hendelsene er uakseptable, men klubben har gitt ham en ny sjanse, han har lagt seg flat og tatt straffen sin, sier Røymark til nitten.no.

- Ble dere spillerne tatt med på råd i forkant her?

- Nei, det har ikke vært noen samtaler. Vi har ikke noe med hvem som signeres, men stiller oss bak det klubben bestemmer seg for. Det har gått ganske fort i svingene her da vi fikk beskjed rett før treningen. Det blir sikkert litt reaksjoner i hele Hockey-Norge, men Rasmus har lagt seg flat, er tydelig på at han vil videre og Vålerenga har lyst til å gi ham en sjanse.

Sparket

Ahlholm ble forrige uke dømt til å betale 12.000 i bot pluss saksomkostninger for Noer-overfallet. Svensken sier han godtar straffen og føler seg ferdig med saken.

- Det er viktig for meg å få fram at jeg erkjenner at episoden som skjedde på Hamar aldri skulle ha skjedd. Jeg angrer på denne og jeg godtar straffen jeg har fått. Nå ønsker jeg å gå videre, og kunne få fokusere på det sportslige, sier Ahlholm til Vålerengas hjemmeside.

- Det kommer sikkert litt kritikk her og der, men han har fått en dom og en straff og sagt seg ferdig med det. Alle skjønner at man ikke kan gjøre slik som han gjorde. Det var en stor feil, men han har fått straffen sin. Rasmus har også vært i Vålerenga før, kjenner mange av spillerne og vi vet hva slags gutta han er. Det kan godt hende det har spilt inn også, sier Røymark.

Sommeren 2019 brøt Ahlholm kontrakten med Vålerenga og ønsket seg til større ligaer, men endte opp med en kontroversiell overgang til Storhamar. Røymark kalte overgangen «ganske pinlig».

- Det er en helhetsvurdering med fasiliteter, vinnermentalitet og sånn. Jeg synes ikke Vålerenga sto for det de sier i media og sånt, men det synes jeg Storhamar viser når de nå henter inn to importer på en uke. Det er stor forskjell, sa Ahlholm til TV 2 i november 2019.

- Det var litt rør den gangen. Han sa vel noen ting, det kan godt hende det var med glimt i øyet for å fyre opp, men han har bedt om unnskyldning og lagt seg flat. Når man gjør det, er det vanskelig for meg ikke å tilgi, sier Røymark i dag.

- Jeg skjønner naturligvis at de uttalelsene er noe som supportere og klubb opplevde som svært negativt, og jeg ønsker å beklage dette. Sesongene i Vålerenga var veldig fine, og jeg gleder meg til å komme tilbake. Så håper jeg at supporterne er villige til å gi meg en ny sjanse, på samme måte som klubben er, og at vi alle kan fokusere på det sportslige framover, sier Ahlholm til VIFs hjemmeside.

For lenge på Hamar?

Jonas Nilseng Almaas er Klanens hockeytalsmann. Han tror klubbens supportere, som fylte bortefeltet i Varner Arena fredag kveld, er delt når det kommer til Ahlhoms VIF-comeback.

- Her vil det nok være varierende reaksjoner. Alle husker hvor god han var før det skar seg og han ble løst fra kontrakten. Samtidig glemmer man jo ikke at han gikk til erkerivalen og slengte litt meldinger i retning Vålerenga på veien, sier Almaas til nitten.no.

- Den hjerneblødningen han hadde på Storhamar-trening er selvfølgelig helt uakseptabel, men han har tatt straffen sin og må komme seg videre. Vi får sette det på kvoten over hva som skjer med deg hvis du blir for lenge på Hamar ... Jeg kan ikke snakke for alle, men jeg gir ham en sjanse til å vise at han er ferdig med sånt tull. Og en revansjesugen Ahlholm har vi plass til i Vålerenga.


Møtes 1. oktober

Talsmannen har allerede kikket i terminlisten og blinket seg ut en lørdagskamp om tre uker som en kommende godbit i hovedstaden.

- Jeg gleder meg allerede til 1. oktober og sesongens første oppgjør mot Storhamar!

- Vålerenga har etter lange samtaler og god dialog med Ahlholm signert en ettårsavtale. Tema i samtalene har naturligvis også vært hendelsen som skjedde på Hamar. Vi har gjort det klart at slike episoder er uforenlig med å representere VIF. Ahlholm forstår og erkjenner feilen han har gjort, og ønsker nå å legge dette bak seg. Vi føler oss trygge på at han forstår budskapet, og ønsker å gi han en ny sjanse, sier Anders Myrvold i VIFs sportslige utvalg.

- Vi har lagt denne saken bak oss og legger oss ikke opp i hvilke spillere Vålerenga tar inn i sin spillerstall, sier Storhamar-styreleder Stein Onsrud til Hamar Arbeiderblad.

Avisen har også vært i kontakt med Jacob Lundell Noer som ikke ønsker å kommentere Ahlholm-nyheten.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form