Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 29, 2021

Oslo-lagene får trene igjen mandag - venter på ligaavklaring

NIF opphever anbefalingene om stans av idretten i Oslo-regionen. Det betyr at Vålerenga, Grüner og MS kan trene normalt igjen fra mandag.

Det bekrefter Norges Idrettsforbund i en e-post til nitten.no.

- NIF har fulgt situasjonen tett gjennom hele uken og har også hatt løpende dialog med myndighetene i denne perioden. NIF opplever nå at situasjonen er mer avklart, selv om vi fortsatt ikke har full oversikt over smitteutbruddet av den engelske virusvarianten i Nordre Follo kommune, melder idrettsforbundet.

Fikk ikke trene

Fredag 22. januar ba NIF om full nedstengning av all idrett i 10 kommuner i Oslo-regionen frem til 1. februar. Dette førte blant annet til at Vålerenga, Manglerud Star og Grüner måtte avlyse alle fellesøkter til og med søndag 31. januar.

- Smittesituasjonen vurderes nå som mer avklart og oversiktlig. NIFs anbefaling om stans i toppidretten i Oslo-regionen vil derfor opphøre fra og med 1. februar, heter det i e-posten.

Norges Ishockeyforbund har planlagt for comeback av Fjordkraft-ligaen torsdag 4. februar. Nå venter forbundet på en endelig avklaring på at regjeringens ønske om stans av alt seriespill i toppidretten de neste to ukene ikke forlenges til å gjelde etter 31. januar. NIF opplyser at det er for tidlig å si noe om dette fredag ettermiddag. Regjeringen har varslet en ny pressekonferanse om coronasituasjonen i landet lørdag klokken 10.

- Vi har ikke fått noen indikasjon eller avklaring fra myndighetene på om vi kan starte opp kamper i toppidretten enda, sier assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Kristoffer Holm, til nitten.no.

Håper på kamp torsdag

I et terminlisteoppsett for resten av sesongen sendt ut fredag åpner Fjordkraft-ligaen med kamp mellom Sparta og Vålerenga samt møte mellom Lillehammer og Frisk Asker i OL-byen torsdag.

- Vi planlegger for oppstart torsdag forutsatt at toppidretten åpner og vi i samråd med klubbene finner det forsvarlig, sier Holm.

Dersom seriespillet skulle bli utsatt ytterligere, vil det være kritisk for klubbene både med tanke på å gjennomføre tilstrekkelige antall kamper, men også på grunn av krisepakken for den kommende perioden der man foreslår drastiske kutt.

Generalsekretær Ottar Eide opplyser til nitten.no fredag at alle klubbene har meldt seg klare for kampene som er berammet kommende ukene. Manglerud Star har flere spillere inne på «Return to play»-programmet og har bedt om å få starte lørdag og ikke torsdag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form