Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 24, 2021

Optimisme på Grünerløkka

Januar:

På denne tiden pleier det være full aktivitet i Hockey-Norge. Det drar seg gjerne til inn mot sluttspill og det er god stemning rundt omkring i hallene når lagene i Fjordkraft-ligaen spiller kamper.

Januar 2021:

Det er 9 måneder siden nedstenging av landet. Covid-19 har rukket å avslutte 19/20-sesongen tidlig, rukket å stanse all organisert idrett på landsbasis og rukket to ganger å pause en allerede utsatt 20/21-sesong. Corona-situasjonen har rammet hockeyen hardt, noen har måttet snu om på alle hverdagsrutiner, mens for andre har det kanskje ikke vært like dramatisk.

De tre Oslo-lagene i Fjordkraft-ligaen har i varierende grad blitt rammet av dagens situasjon, og nitten.no har tatt en liten statussjekk.

- Vi har vært heldige

Grüner hockey har verken smittetilfeller eller spillere i karantene.

- Vi har vært veldig heldige, vi har kun et par spillere med noen småskader» sier Grüners kaptein Håvard Steen.

- Vi har egentlig ikke opplevd noen store utfordringer i forbindelse med corona. Vi lever ganske som normalt, men vi er veldig opptatt av renhold og hygiene og vi tar strenge forholdsregler. Vi holder avstand der det er mulig, spriter oss ofte og også i garderoben er vi nøye med renhold.

Grüner har et ganske beskjedent budsjett, sammenliknet med enkelte andre lag i ligaen, noe som reflekteres i spillernes hverdag. Steen anslår at de har ca. 50/50 studenter og arbeidstakere, da det gjerne er slik at det ikke er mulig å leve av hockey alene. Derfor er de også tilnærmet umulig å kunne pålegge spillerne ytterligere restriksjoner som påvirker egen arbeidsdag.

- Studentene hos oss holder seg selvsagt hjemme, da det er pålagt av staten, men folk må jo på jobb. Vi prøver jo så godt vi kan å ta alle forholdsregler, men det er dessverre slik at det ingen er sikre. Vi må bare trene som vanlig, i en slags venteboble inntil videre. Stemningen er egentlig ganske god, det er veldig trist å følge med på nyheter og utviklingen i samfunnet, så vi får bare ha det litt ekstra kult på trening, med forskjellige konkurranser og moro sammen

Fit for fight

Grüner ligger per dags dato med 10 poeng og siste plass på tabellen. Det er ett fattig poeng opp til Narvik på nest siste plass og dersom alt går som planlagt etter denne pausen skal Grüner ta turen nordover for kamper 6. og 7. februar.

Det er to lag som kriger om viktige poeng i bunnstriden og kapteinen gleder seg veldig til å komme i gang igjen, tross et hardt program.

- Vi har jo en del kamper å ta igjen, det er vel bare Sparta som har færre kamper spilt. Det blir et par viktige matcher i starten der. I Narvik blir det kriging om poeng, men det gleder jeg meg til, det blir en skikkelig pangstart etter pausen med to lag som trenger alle poeng vi kan få.

Ambisjonene til det lille laget fra Løkka skal det ikke stå noe på.

- Selvsagt har vi fortsatt ambisjoner og håp om sluttspillplass. Det er enda mange kamper igjen, en del tøffe kamper på rad, men vi har vært så heldige å ha kunnet trene i mellomtiden og har et godt grunnlag.

- Nå jobber vi frem mot 6.februar og gjør oss klare til den datoen, inntil eventuelle andre beskjeder blir gitt. Nå mens vi er i ventebobla er vi opptatt av å opprettholde trening og vedlikeholde fysikk, deretter kan vi rette fokus på gameplan og spillesystemer når vi vet mer om resten av sesongen. Vi er fit for fight, vi skal jobbe med én match av gangen  og avslutte sesongen skikkelig!

Savner publikum

Grünerhallen har en kapasitet på kun 600 tilskuere, hvorav 400 ståplasser. Det er ikke ligaens best besøkte arena, men det er en økende interesse for laget, til tross for en noe mangelfull lokalpatriotisme i bydelen. Med en stor andel innflyttere i området, samt et relativt fersk elitelag har ikke Grüner det beste grunnlaget for en stor publikumsmasse. Kampene som er mest besøkt er naturlig nok «storkampene» mot lag som tar med seg en god gjeng med supportere, som Storhamar, Vålerenga og Frisk Asker. Steen kjenner på savnet av besøkende i hallen.

- Det har vært veldig rart å ikke ha publikum, men det er noe man blir vant til. Vi får heller tenke på at det er sånn for alle, noen ting må man bare akseptere. Vi savner supporterne våre,  også andre lags supportere, det er alltid gøy når det kommer en del besøkende. Husker særlig en gang det kom en busslast med supportere hit, jeg mener det var en gjeng fra Hamar. Da blir det skikkelig trøkk i hallen.  Vi får håpe neste år blir bedre, ikke bare for vår egen del, men også for supporternes våre slik at de kan få fulgt lagene sine. Vi gleder oss til igjen å ha publikum, det gir oss ekstra energi.

Avslutningsvis kan vi ikke si annet enn at vi støtter Håvard Steen i dette. Publikum savner dere også!

Skrevet av Heidi Jellum Helgesen

SvarVideresend


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form