Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 18, 2023

Ønsker seg Lundberg-erstatter: - Begynt å titte litt

Da Emil Lundberg kun har to kamper igjen av Sparta Sarpsborg-karrieren, håper klubben å finne midler til å erstatte svensken.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lundberg har en snau uke igjen som Sparta Sarpsborg-spiller og avslutter karrieren i EHL med bortekamp hos rivalen Stjernen bittelille julaften.

Trener Sjur Robert Nilsen forteller at klubben har hatt en dialog med svensken om fremtiden og veien videre etter 2023 i lengre tid.

- Det kom opp ganske tidlig dette med trivsel, familien og at de ønsket å dra hjem. Det er trist at vi mister ham, Emil er en viktig spiller, en bra type og assisterende kaptein, men når velger å bli med familien sin hjem har vi full respekt for det, sier Nilsen til nitten.no.

Terminerte kontrakten

Sparta Sarpsborg gikk med på å terminere kontrakten med 30-åringen som kom til klubben sommeren 2021. Familien Lundberg skal nå bosette seg utenfor Stockholm.

- En spiller med to små barn som ikke har hodet sitt her ... Emil har trivdes godt her, han har hatt det bra her og vil bli savnet, men dette valget må vi ha respekt for, sier Sparta Sarpsborg-treneren.

Lundberg står med 131 kamper og 111 poeng på 2,5 år i Sparta Sarpsborg (23 kamper og 18 poeng denne sesongen). Nå gjenstår hjemmekampen mot Frisk Asker tirsdag og bortekamp mot Stjernen i Fredrikstad fredag.

- Dette var det aller siste jeg ønsket, men familien min må komme først, sier Lundberg til Sparta Sarpsborgs hjemmeside.

Erstattes?

Siden Sparta Sarpsborg har vært kjent med at Lundberg ønsket seg hjem en lengre periode, har klubben hatt god tid på seg til å se etter en mulig erstatter.

- Vi håper på det, men det er tøffere økonomiske tider for klubben. Alt er dyrere så vi må se på hvordan kronene faller. Men vi har begynt å titte litt, sier Nilsen.

- Men ingen løsning rett rundt hjørnet?

- Nei, det er det ikke. Men det er litt sånn i denne bransjen at enten har man det eller så har man det ikke.

Sarpingene var i enorm form for et drøyt år siden med 12 strake seirer og serieledelse. Nå ligger laget på fjerdeplass - 14 poeng bak Stavanger Oilers på som er nummer tre.

- På vårt beste har vi spilt god hockey, men når vi har vært dårlige har vi vært dritdårlige. Vi må få stabilisert dette mer. Storhamar har vi hatt store problemer med spillemessig i to av kampene og resultatmessig i tre. Vi har også hatt gode matcher mot Vålerenga og Oilers. Jeg har sagt vi skal være en reell utfordrer, og det mener jeg vi er.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form