Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 24, 2023

Oilers-sjefen: - Har tenkt å feire 17. mai uten å være trenerløs

Stavanger Oilers jakter NM-gull og ny trener. Sportsdirektør Pål Haukali Higson har ikke hastverk med å finne Todd Bjorkstrands erstatter.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Bjorkstrand leder seriemesteren i den fjerde, og potensielt siste, semifinalen mot Sparta fredag kveld,. Den 60 år gamle amerikaneren har uansett kun uker igjen av trenerkarrieren i DNB Arena.

- Jobben med trener er en pågående prosess. Vi har ikke så mye å dele rundt det, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson til nitten.no.

Stavanger Aftenblad har omtalt at klubben har vært i kontakt med Stavanger-mannen Anders Gjøse. Higson bekrefter overfor nitten.no at man vurderer både norske og utenlandske kandidater.

- Når håper dere å ha noe klart?

- Jeg har sagt at jeg har tenkt å feire 17. mai uten å være trenerløs.

Tidlig annonsering

20. januar gikk Oilers selv ut med at Bjorkstrand er inne i sin siste sesong i DNB Arena. I den toårige avtalen 60-åringen signerte i fjor, hadde begge parter mulighet til å avbryte samarbeidet innen utgangen av januar.

- Da vi hadde hatt dialog og beslutningen var tatt så vi ingen grunn til at det ikke skulle fortelles til verden, sier Higson.

Da spillerne fem uker senere kunne feire nok et seriemesterskap, og Oilers nå er kun én seier fra plass i NM-finalen, blir det vanskelig å mene at trenerteamet har hatt en negativ innvirkning på spillergruppen.

- Jeg tør påstå det har hatt null effekt. Dette har alle håndtert proft og gjort jobben de skal gjøre. Jeg tror ikke spillerne har merket noe forskjell den ene eller andre veien på noe tidspunkt, sier sportsdirektøren.

Det er også klart at finnen Juha Kaunismäki går fra å være assistenttrener til å lede Oilers' juniorakademi.

Fem år i Stavanger

Todd Bjorkstrand kom til Oilers sommeren 2018 og erstattet Pål Gulbrandsen i boksen. Sesong to endte med suverent seriegull og avlyst sluttspill grunnet pandemi.

På spørsmål om dagens Oilers-utgave er den beste de har hatt på lenge i vest, er det nettopp laget fra 2019/2020-sesongen Higson trekker frem.

- Det er alltid vanskelig å sammenligne. Vi har en solid stamme, og det har vi hatt over en lengre periode. I 2020 så vi veldig gode ut. Akkurat der og da følte jeg vi hadde et ekstremt bra lag. Vi var veldig solide i fjor og ser veldig solide ut nå, sier Oilers-sjefen.

- Motstanderne våre vet de møter et lag som er vanskelig å slå. Måten vi spiller på, gjør oss solide. Det er en enorm lojalitet i spillergruppen.

Oilers opplyser at Bryce Gervais er i Stavanger i påvente av fødsel også i kveld og Markus Søberg er ute.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form