Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 18, 2023

Oilers-rekken som kan avgjøre gullstriden: - Kan ikke tape de kampene

Etter kveldens toppkamp venter de fire bunnlagene for Stavanger Oilers. Skal det bli nok et gull i DNB Arena, krever trenerteamet 12 av 12 mulige poeng.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Man kunne faktisk også gjort et nummer ut av at Oilers møter lagene som utgjør nedre halvdel av tabellen de fem neste rundene, men det vil være en misvisende beskrivelse av kveldens motstander Stjernen som fra sin sjetteplass faktisk kun har fire poeng opp til serieleder Sparta.

Men etter kveldens match i DNB Arena, venter i tur og orden Lillehammer torsdag, MS lørdag, Grüner tirsdag neste uke og og Ringerike to dager senere for Oilers-gjengen.

Fire kamper der Oilers naturlig nok er store favoritter og normalt skal ta 12 poeng som også kan bli helt avgjørende i den enormt jevne gullstriden.

- Det er akkurat det. Målsettingen vår er å vinne begge deler, serie og sluttspill, og da kan man ikke tape de kampene. Så enkelt er det, innrømmer Oilers-assistent Juha Kaunismäki overfor nitten.no.

Fem på rad

Sparta, Stavanger Oilers og Vålerenga står alle med 67 poeng i Fjordkraft-ligaen, men sarpingene har henholdsvis én og to kamper færre spilt enn konkurrentene på toppen.

Etter møtene med de fire bunnlagene går Oilers så inn i en knalltøff periode med bortekamper mot Sparta, Storhamar og Vålerenga i løpet av én uke. Så venter Frisk Asker og Stjernen før sesongen avsluttes mot Lillehammer, MS og Grüner.

- Vår hovedtrener har en filosofi der vi tenker neste kamp, fem minutter, ti minutter og så videre. Nå er det fullt fokus på Stjernen så får de andre kampene komme senere. Men samtidig vet vi selvsagt hva som venter fremover. De fire bunnlagene, hvis vi skal kalle dem det, kan spille god hockey og vinne kamper. Det handler om å være klar, sier Kaunismäki.

Oilers tapte som kjent «Hockey Classic» i Håkons hall i november, men siden har Lillehammer-troppen blitt ribbet og blant annet Nick Dineen byttet ut OL-byen med Stavanger. Mot de tre lagene nederst på tabellen, har ikke siddisene avgitt poeng denne sesongen.

- Det er annen mental utfordring når man møter disse lagene. Det har vi taklet godt denne sesongen. Tidligere har vi hatt litt problemer der, men denne sesongen har vi håndtert det godt. Nå er vi der at alle kamper er viktige. Og det er kult, sier finnen.

Toppkamp

Stjernen satte seg på bussen vestover mandag og trente en lett økt i DNB Arena tirsdag formiddag. Etter en periode med mye sykdom og skader er det nå kun Jarl Tillman og Douglas Byrkjeland som mangler.

- Stjernen hadde en periode der de ikke var på det nivået de hadde i starten av sesongen, men den siste tiden har de spilt bedre hockey igjen. Vi gleder oss til å møte et lag pilen har pekt oppover for. Det blir en tøff kamp, spår Kauinsmäki.

Skulle Fredrikstad-laget vinne i kveld, vil den allerede ellevilt jevne tetstriden tilspisses ytterligere. Før ukens matcher skiller kun fire poeng de seks beste.

- Voldsomt! Jeg har aldri opplevd noen lignende hverken som spiller eller trener. Men det er kult for alle som liker hockey, som ser på hockey, dere i media og oss som driver med dette. Det er slik det skal være. Alle kamper er viktige, og det er kult å være med på, sier Oilers-assistenten.

Hockeyekspert Tor Nilsen har analysert tetstriden i Fjordkraft-ligaen for nitten.no denne uken og holder nettopp Oilers som seriefavioritt:

- De har god kontinuitet i lagbygget og har skaffet seg solid erfaring med å vinne titler over flere sesonger. Med signeringen av Nick Dineen fikk de en av de beste toveissenterne i ligaen, og har nå enda flere strenger å spille på. Laget fremstår med en tydelig identitet og en spillestil som alle er trygge på. Oilers er  min favoritt til å vinne ligaen slik det ser ut i dag, sier Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form