Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 26, 2022

Stavanger Oilers med sin femte seier på rad over Stjernen

Stjernen kom tilbake fra 0-3, men serielederen lot seg ikke skremme og vant toppoppgjøret i Fredrikstad.

Stjernen kom fra et tungt tap på Lillehammer om torsdagen, og skulle møte Stavanger Oilers til toppkamp i Fredrikstad denne lørdags formiddagen. Men serielederen fikk problemer, men visste klasse i slutten av kampen.

Mål i undertall

Hjemmelaget Stjernen skulle tilbake på vinnersporet etter at de fikk juling av Lillehammer i Eidsiva Arena få dager i forveien. Stavanger Oilers kunne med seier i dag ta et langt steg mot seriemestere med seier i Fredrikstad. Og det var gjestene som startet best, da Stjernen fikk muligheten i overtall. Hjemmelaget sleit med å skape de store sjansene. Isteden så var det Oilers som fikk den første scoringen i Fredrikstad. Ludvig Hoff utnyttet en feil i Stjernen-mannskapet og sendte bortelaget i ledelsen etter halvspilt av den første perioden.

Hjemmelaget Stjernen hadde etter halvspilt førsteperiode tilgode å ha skudd på mål. Vondt skulle bli til verre for hjemmelaget da de rett fra dropp i egen sone straffet Stjernen og gikk rett i angrep. Utfallet ble 2-0, signert Christoffer Karlsen som før denne sesongen var linket til Stjernen.

- Våre første periode er bra, hvor vi vinner alle dueller og er solide defensivt. Dessverre så slipper vi Stjernen inn i kampen hvor de har enkeltspillere som kan score mål for dem i situasjoner som vi gir dem, forteller Tommy Kristiansen

Karlsen-dobbel

Sarpsborg-gutten Christoffer Karlsen skulle helle mer salt i såret på Stjernen-fansen da han økte Oilers sin ledelse til 3-0 allerede før to minutter var spilt av midtperioden. Hjemmelaget fant aldri ut av Oilers sitt lojale og gode defensive spill, og bakers stod Henrik Holm og plukket det som kom av skudd. Begge lag skapte noen farlige målsjanser, uten av det ga resultater i mål. Oilers kontrollerte perioden ut og gikk til periode pause med en kontrollert 3-0 ledelse.

- Vi sover i 40 minutter. Dessverre så har vi ikke funnet et måte å slå Stavanger Oilers på siden de har slått oss alle gangene i år, uttaler Arttu Niskagangas etter kampen.

Enorm opphenting

Det som så ut som en enkel seier for bortelaget skulle vise seg å ikke være sant. For i den tredje periode våknet hjemmelaget og skapte spenning. Først så reduserte Arttu Niskagangas for hjemmelaget, og bare 86 sekunder senere så var hjemmelagets gullhjelm Tyler Coulter frempå og skapte store spenning i kampen. Og ikke nok med det så utlignet hjemmelaget til 3-3 ved Benjamin Byrkjeland før siste periode var halvspilt.

- Vi spiller bra i 18 minutter, og dessverre så kommer de tilbake. 2-0 målet har vi snakket om på forhånd, og det irriterer meg at vi ikke husker det, fortsetter Niskakangas.

- Vi er inne i en downperiode nå, og må finne tilbake til vårt spill igjen meget raskt. Det skal sies at det er bedre å få denne perioden nå, enn i sluttspillet. Da får du se et helt annet Stjernen-lag, oppsummer den Niskakangas som stod for Stjernens 1-3 scoring.

Det så lenge ut til at kampen skulle gå til forlengning, men da dukket Ludvig Hoff opp for bortelaget og sendte Oilers i ledelsen med 4-3. Og hjemmelaget fikk aldri en sjans til å komme tilbake da Dan Kissel overlistet Jørgen Hanneborg i Stjernen-målet like før slutt. Hjemmelaget tok en timeout og gjorde et desperat forsøk på å komme tilbake nok en gang, men bortelaget holdt unna og befestet sin plass som serieleder i Fjordkraft-ligaen.

- Er dere seriemestere nå, Kristiansen?

- Ja! Vi er seriemestere nå. Så tøff skal jeg være, men så få kamper igjen, avslutter den storvokste Oilers-spilleren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form