Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 1, 2023

Oilers-luke på topp: - Storhamar må vinne torsdag for å holde liv i håpet

Med sju strake seirer og tre poeng i Sarpsborg lørdag, har Stavanger Oilers stø kurs mot nok et gull. Storhamar må slå serielederen torsdag skal de ha håp om tittelen, mener Tor Nilsen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Er kampen om seriemesterskapet avgjort? Stavanger Oilers har vært gjennom en massiv helg med en råsterk seier i Sarpsborg samtidig som Vålerenga snublet hjemme mot Stjernen.

Storhamar har dermed benyttet sjansen til å klatre opp på andreplass bak Oilers, men luken mellom de to er på pene åtte poeng kun sju runder før slutt.

- Oilers var og er fortsatt min favoritt til å vinne serien, sier hockeyekspert Tor Nilsen til nitten.no foran torsdagens storkamp i CC Amfi og slår fast:

- Storhamar må vinne torsdag for å holde liv i håpet om seriegull.

Voldsom rekke

Sparta har fortsatt to kamper til gode på konkurrentene i teten, men fikk en tøff helg der Oilers tidlig tok ledelsen hele 4-0 i Sarpsborg.

Det er verdt å merke seg at Sjur Robert Nilsens gutter nå skal ut i følgende rekke de to neste ukene: Grüner, Ringerike, Ringerike, Grüner, Manglerud Star.

- Sparta har fortsatt et lite håp, men trolig blir dette en kamp om andreplassen mellom Storhamar og Sparta, spår Nilsen.

Oilers har den siste tiden feid isen med flere av bunnlagene i ligaen før lørdagens møte med Sparta var starten på en knallhard rekke. Nå venter Storhamar borte torsdag og Vålerenga borte lørdag!

Neste uke heter motstanderne Frisk Asker og Stjernen. Kommer Oilers seg gjennom denne perioden på godt vis, er det duket for ny gullfest i vest.

VIF utenfor medaljeplass?

Vålerenga har tapt mot både Storhamar og Stjernen i sine fire siste kamper og har ramlet ned på fjerdeplass til tross for at stallen er kraftig forsterket underveis i vinter. Tor Nilsen tror ikke det blir seriemedaljeutdeling på Jordal om en måned.

- Jeg tror Vålerenga faller utenfor topp tre og vil måtte kjempe med Stjernen om fjerdeplassen og hjemmebanefordel i kvartfinalene, sier hockeyeksperten.

Sju runder før slutt skiller nå kun tre poeng mellom Vålerenga på den viktige fjerdeplassen og Stjernen som nummer fem. Frisk Asker på sjetteplass har nå ti poeng opp til VIF som er nummer fire.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form