Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 9, 2023

Oilers-helten tente håpet: - Det føles bra

Greg Mauldin (40) reddet trolig gullhåpet i Stavanger Oilers-leiren med sitt overtidsmål i den tredje finalen mot Storhamar.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det føles bra. Det er en serie nå, og det er annerledes å gå videre med 2–1 enn 3-0, sier matchvinneren til Rogalands Avis.

Det er så definitivt ingen overdrivelse. Med 3-0 i kamper og finale nummer fire på Hamar tirsdag ville Oilers vært i alvorlig trøbbel og avhengige av fire strake seirer for å hente «byttå» hjem.

Nå sørger Mauldins 5-4-scoring for at Oilers kan utligne til 2-2 i matcher med seier på Hamar før match fem spilles i DNB Arena torsdag.

- Rimelig viktig seier for Oilers! skriver TV 2-ekspert Erik Follestad på Twitter.

Overrasket

Storhamar ledet 2-0 i kamper tok også ledelsen i match nummer tre. Snaue 4000 Oilers-fans ble stille og de tilreisende fra Hamar kunne juble for fulltreffere fra Patrick Thoresen og Martin Rønnild.

Bryce Gervais reduserte, Thorsen traff igjen og Gervais reduserte på ny før Ludvig Hoff utlignet. Peter Quenneville sørget for Storhamar-ledelse nok en gang, og den sto seg til det gjensto under ett minutt.

Da satte Christoffer Karlsen inn 4-4-målet som sikret spilleforlengelse der 40 år gamle Mauldin ble den store helten.

- Det er stor forskjell.. Jeg er glad for at vi avgjorde dette til vår fordel, men det blir viktig å nullstille før vi møter dem igjen, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til Rogalands Avis.

Tilbake

Mauldin slet med skade i flere uker og misset innspurten på serien der Oilers avgjorde og sikret seg vårens første pokal. Jakten på nummer to fortsetter på Hamar tirsdag.

- Godt å være tilbake, slår Mauldin fast.

Storhamar-trener Petter Thoresen fikk se laget spille en nærmest perfekt bortekamp da finaleserien ble innledet med seier, men lørdag kveld irriterte han seg over enkle baklengsmål

- Vi er ikke tighte nok, for de kommer med stor fart etter å ha lagt ned pucken. Det skaper skikkelig trøkk. Vi klarer ikke løse det helt, så de er nok et par hakk bedre enn oss i dag. Vi ligger ikke riktig nok i banen til å demme opp for angrepene deres, sier Thoresen til Hamar Arbeiderblad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form