Lukk søk

CHL

September 4, 2022

Oilers-bragden: - Sykt stolt av hele laget!

Henrik Holm mener Stavanger Oilers-prestasjonen i Sveits lørdag kveld er noe av det beste som er levert under hans mange sesonger i klubben.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

1-0-seieren borte over sveitsiske Fribourg-Gotteron foran over 5000 tilskuere blir lagt merke til i Europa.

- Det er vanskelig å sette det opp mot avgjørende NM-finaler, men rent prestasjonsmessig henger dette høyt. Dette er et lag som henter spillere rett fra NHL. De har helt andre rammer enn oss. Det var heller ikke sånn at vi vant ufortjent og ble kjørt over. Vi spilte veldig godt mot dem og merker at vi har noe her å gjøre, sier Holm til Rogalands Avis.

Allerede etter fem minutters spill satte Ludvig Hoff inn målet som sikret Oilers tre poeng i Champions Hockey League - den første borteseieren for laget i Europa siden 2014.

Fire poeng

Oilers-gjengen fikk med seg ett poeng fra torsdagens møte med Red Bull Salzburg i Østerrike og har skaffet seg et meget godt utgangspunkt med tanke på avansement i CHL.

Nå venter returoppgjørene mot de to lagene fra Østerrike og Sveits i DNB Arena fredag og søndag før gruppespillet avsluttes med dobbeltkamp mot finske Ilves.

- Vi har satt oss selv i en god posisjon, men det er kun spilt to av seks kamper. Nå må vi ha noen poeng hjemme først. Så får vi se på det. Selv om Ilves er ranket som nummer tre i puljen, er det sannsynligvis det beste av alle de tredjerangerte lagene i turneringen om du setter deg ned og ser på stallen, sier Holm.

Oilers-leder Terje Haukali fortalte nitten.no før helgen at han håper på 3-4000 tilskuere på CHL-kampene i Stavanger. Med den strålende starten, kan det tallet bli enda penere.

- Vi møter tre fantastisk gode lag som kanskje ikke er så kjente for alle i gatene, så vi må klare å skape litt engasjement, sier Haukali.

Taper penger?

Nitten.no skrev før helgen at mens Bodø/Glimt ville vært sikret rundt 200 millioner dersom de slo ut Dinamo Zagreb og endte i Champions League, fotballens mest attraktive turnering, gir Champions Hockey League begrenset med inntekter inntekter for Oilers.

- Vi håper å gå i null eller kanskje litt pluss. , sa Haukali.

- Oilers har ambisjoner om å være best mulig. CHL er en god sak for oss som gjør oss mer attraktive. For våre spillere er det attraktivt at vi spiller ute i Europa og klarer vi å levere noen videre til større ligaer er det bare stas. Det er en del av strategien får.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form