Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 5, 2023

Også Trygg blir med ned: - Har et stort Manglerud-hjerte

Kjetil Martinsen får med seg Mathias Trygg ned i 2. divisjon der Manglerud Star ønsker på å starte klatringen tilbake mot toppen på første forsøk.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- For meg betyr det mye å kunne spille MS opp i 1. divisjon, sier Trygg til nitten.no.

37-åringen blir en av de mer rutinerte brikkene i nye Manglerud Star. Trygg returnerte til «Garasjen» sommeren 2017 etter spill i blant annet Vålerenga, Modo og Björklöven og går inn i sin syvende strake sesong i gult og grønt.

- For klubbe som helhet, og med tanke på junior- og breddeavdelingen, er det viktig minimum å være i 1. divisjon slik at barna kan ha noe å strekke seg etter. Et springbrett. Det er ikke 2. divisjon per nå. Det er ting som motiverer meg til å være med videre, forklarer Trygg.

Kollapset

Importene dro da satsingen kollapset før jul i fjor, og denne våren og sommeren har en rekke andre spillere funnet seg nye klubber som en følge av at MS ikke fikk lisens for spill i de to øverste divisjonene.

Kjetil Martinsen har tre perioder bak seg i MS og var den første etablerte spilleren som varslet at han blir med ned i 2. divisjon. Nå får han selskap av kompisen Trygg.

- Det er flere i klubben som snakker med folk de kjenner, og det er mange som sier de er interesserte i å bidra. Vi venter på noen endelige bekreftelser de neste ukene, men det er en del navn som har spilt i MS før, i andre eliteserieklubber og i 1. divisjon og også noen yngre så det blir en fin miks, sier Trygg.

Noen trener er foreløpig ikke på plass etter at Marius Trygg dro til Stavanger Oilers. Om rundt to uker er planen at oppkjøringen skal starte i drabantbyen.

- Jeg tror mye vil falle på plass frem mot oppstarten, sier Mathias Trygg.

Opprykk?

37-åringen er vant til å kjempe om poeng på Jordal og i DNB Arena. Nå heter motstanderne Furuset 2, Kristiansand, Kråkene og Tromsø.

- Jeg tror ikke jeg har sett en 2. divisjonskamp siden Oppsal spilte på Jordal for 10-15 år siden. Jeg vet ikke helt hva som venter oss, men hvis vi får på plass det vi håper blir det et av de mest meritterte 2. divisjonslagene nornsinne, sier Trygg.

- Hvordan opplevde du satsingen som kollapset forrige sesong?

- Veldig kjedelig. Det er et kapittel for seg selv det der. Veldig synd at det ble slik, men jeg orker ikke fokusere så mye på det nå. Nå handler det om å få klubben opp i 1. divisjon og jobbe litt mer langsiktig igjen. Det er mange som har et stort Manglerud-hjerte, som er oppvokst her og føler en sterk tilknytning - også de som har kommet til utenfra. Hva styret og andre personer gjør, får ikke vi gjort så mye med. Nå skal vi bidra med å få laget opp igjen, og så har man forhåpentligvis lært av det som skjedde. Endelig.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form