Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 27, 2021

Stjernen-profilen til SHL: - Vanskelig å holde på en spiller som ikke ønsker å være i klubben

En av Fjordkraft-ligaens største profiler forsvinner. Andrew O'Brien forlater Stjernen for andre gang og fortsetter nå karrieren i Oskarshamn.

Klokken 15.15 derimot bekrefter Stjernen overgangen. Klubbene har forhandlet siden i går kveld, og har nå kommet til enighet. Det betyr at O'Brien reiser til Sverige umiddelbart.

- Klubben ønsket å ha med O'Brien videre, men tilbudet fra Sverige gjorde at O'Brien ikke ønsket å fullføre sesongen i Stjernen. Det er vanskelig å holde på en spiller som ikke ønsker å være i klubben, sier daglig leder Anders Åsle til stjernen.no.

Det var Fredriksstad Blad som først meldte om at backprofilen var på vei vekk fra Norge. Avisen skriver nå at Oskarshamn betaler mellom 250.000 og 300.000 kroner for å sikre seg O'Brien.

- Det jeg kan si er at vi kjenner til ham, og at vi vet han spiller i Stjernen, sa sportssjef Fröberg før overgangen ble bekreftet.

Økonomisk bidrag

Heller ikke Stjernens sportssjef Darren Treloar ønsket å kommentere O'Brien-situasjonen da nitten.no var i kontakt med ham tidligere onsdag.

Canadiske O'Brien ble en snakkis i den norske ligaen forrige sesong både på grunn av sine 45 målpoeng og hele 309 minutter i utvisningsboksen. Han ble så hentet til Dinamo Riga i KHL, men endte med kun sju kamper for latvierne.

I november i fjor returnerte han overraskende til Fredrikstad etter at blant annet flere av Stjernens samarbeidspartnere samt privatpersoner bidro økonomisk.

Snakker med sponsorene

«SHL-klubben Oskarshamn kjøper O'Brien ut av kontrakten slik at Stjernens kostnader knyttet til O'Brien begrenses i perioden han har vært der. Klubben føler et stort ansvar overfor de som bidro til at O'Brien kunne hentes til klubben i høst. Stjernen vil gå i dialog med disse støttespillerne», skriver Stjernen selv på sin hjemmeside.

O'Brien står med 13 poeng på 12 kamper for Fredrikstad-laget denne sesongen. Og for ordens skyld: 46 utvisningsminutter.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form