Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 30, 2024

Nystuen følte seg mest ønsket i VIF: - Ikke så ofte jeg har vært i en situasjon der jeg kan velge

JORDAL (nitten.no) Stian Kaltrud Nystuen sa nei til både svenske og norske klubber da han signerte for Vålerenga etter å ha følt seg mest ønsket på Jordal.

Foto: nitten.no

- Jeg føler det er et steg opp for meg og min karriere. De har en ny hall og alt er veldig proft her. Det blir litt trist å forlate Fredrikstad, jeg har kost meg i Stjernen i to år, men hvis jeg vil være med å vinne noe føler jeg Vålerenga er det rette valget, sier Nystuen til nitten.no.

Han ankom Jordal tirsdag formiddag for bilder, video, presentasjon og møter med klubbens trenere og sportssjef. Lillehammer-gutten har signert for to år med klubben som spilte NM-finale tidligere denne måneden.

- De var veldig på for å få meg hit. Jeg er veldig glad for at det gikk i boks, sier Nystuen.

Sa nei til Sverige

Stjernen har selv meldt at de «strakk seg så langt de kunne» for å beholde Nystuen som også skal ha vært på blokka hos Storhamar, Stavanger Oilers og Stjernen-rivalen Sparta Sarpsborg.

Etter det nitten.no forstår kunne 27-åringen også reist til Sverige og HockeyAllsvenskan dersom han ønsket å prøve seg utenlands.

- Jeg fokuserte mest på norske klubber. Det var en del interesse fra andre, og det er ikke så ofte jeg har vært i en situasjon der jeg kan velge, men jeg vil si at da Vålerenga viste såpass interesse, er jeg veldig glad for muligheten jeg har fått her, sier Nystuen.

Han forlot Lillehammer sommeren 2022 og har gjort henholdsvis 46 og 33 poeng for Stjernen i seriespillet de to siste sesongene.

- Stjernen skal spare litt penger og ha litt yngre lag. Jeg begynner å bli litt opp i årene og har ikke vunnet noe enda. Det er det som er målet mitt. Jeg mener det er mye større sjanse for at det skjer med Vålerenga enn Stjernen.

Landslaget?

Nystuen ble tatt ut i landslagstroppen som innledet VM-oppkjøringen med dobbelkamp i Danmark tidligere i vår.

Det resulterte i en smell og armen i fatle på Jordal tirsdag, men oppholdet med det norske landslaget ga mersmak. 27-åringen håper godt spill med Vålerenga skal øke sjansene for at det blir flere kamper under Tobias Johansson.

- Nå fikk jeg prøvd meg i to kamper så jeg håper jo å utvikle meg her og spille flere landskamper, sier Lillehammer-gutten.

Mandag ble det kjent at Vålerenga ikke forlenger kontraktene med Mika Partanen, Christopher Bengtsson, Mark Auk, Joona Partanen, Alex Dostie og Markus Søberg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form