Lukk søk

1. divisjon

May 28, 2023

Nye uker på vent for Comet: - Veldig frustrerende

Behandlingen av Manglerud Stars anke kan i teorien ta opp mot åtte uker. I Halden har arbeidet med både tropp og sponsorkroner stoppet opp i påvente av en avklaring.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Det er frustrerende, for å si det slik, sier Comet-leder Thorbjørn Danielsen til nitten.no.

15. mai fikk Comet mail med beskjed om at de tilbys plassen på øverste nivå neste sesong dersom Manglerud Stars eventuelle anke ikke ble tatt til følge.

Oslo-klubben har nå anket i håp om likevel å få lisens, men en endelig avklaring kan ta tid. Johan Peter Hougen, leder av ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund, forklarer overfor nitten.no:

- Forbundet har 14 dagers frist på å uttale seg, men jeg har fått bekreftet at det vil skje så fort som overhodet mulig. Det svaret kommer nok ganske kjapt. Så har MS 14 dagers frist på å svare på det forbundet eventuelt kommer med. I prinsippet kan dette ta nesten 4x14 dager, men det skjer som regel ikke. Jeg regner med vi kommer til å behandle dette ganske raskt, men det tar den tiden det tar.

På vent

Comet har fått på plass flere viktige brikker allerede denne våren, men hvem som skal fylle de siste plassene i troppen avhenger av om laget skal spille på nivå én eller to til høsten.

- Dette ødelegger jo litt for oss. Det setter oss tilbake både med tanke på spillere og ute i markedet der vi selger sponsorpakker. Selger vi for øverste nivå eller 1. divisjon? Det stopper opp. Folk ønsker å vente. Jeg håper ikke dette tar veldig lang tid nå. Om tre er det St. Hans. Så tar folk ferie. Da er det snart august og vi får veldig dårlig tid. Sånn sett er dette frustrerende, sier Danielsen.

- Er det begrenset hvor lenge dere kan vente?

- Vi kan jo drite i det. Det er ikke kanskje ikke de rette ordene, men si nei takk. Vi har ikke der nå altså, men vi har styremøte tirsdag og har et vedtak på at vi skal si ja til plassen. Det må eventuelt endres, men det er ingenting som tyder på det per nå.

- Har det tatt lenger tid enn dere regnet med?

- Jeg ser at MS får nok en mulighet til å uttale seg med en frist på 14 dager. Men jeg kan ikke se for meg dette vil ta åtte uker. Vi skulle helst være i mål allerede, sier Comet-lederen.

Forstår Comet

Ankeutvalgets leder sier han forstår Comets frustrasjon, men poengterer at behandlingen må gjøres i rett rekkefølge og etter reglementet.

- Jeg har selv drevet hockeylag i 1. divisjon og vet hvor frustrerende og krevende det er. Men denne fristen må de bare leve med. Av hensyn til utvalgets troverdighet og norsk hockeys troverdighet tror jeg det viktigste er at avgjørelsen er god og til å stole på. Akkurat nå vet jeg akkurat like mye som alle andre. Jeg har ikke lest anken til MS og kommer trolig ikke til å lese den heller før vi har fått inn alt vi mener vi trenger. Men når vi begynner, så går det fort, sier Hougen.

- Når tror du MS og Comet får svar?

- Det er egentlig litt opp til MS og forbundet. Man vet aldri, men vi i utvalget pleier å være ganske samstemte. Jeg tør ikke si tidspunkt, men i verste fall er det begynnelsen av juli og i beste fall om en uke eller to.

Klubblisensutvalget har pekt på at MS gikk 2,5 millioner i underskudd i 2022, reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner og at revisors beretning for 2022 uttrykker bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift.

- Vi har mer å gå på og det er det jobber vi med. Situasjonen er ikke så dyster som de skal ha det til, har MS-leder Ove Sundelius uttalt til nitten.no.

PS! Ski er i samme situasjon som Comet og vil få den ledige plassen i 1. divisjon dersom haldenserne flyttes opp.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form