Elitehockeyligaen

January 26, 2023

Ny VIF-triumf i Asker - jager Oilers i gullkampen

ASKER (nitten.no) Etter tapet i serieåpningen, har Vålerenga nå funnet fire kamper på rad mot rivalen Frisk Asker.

Ti seirer på de elleve siste kampene er den meget pene fasiten for Vålerenga som torsdag kveld tok sin fjerde strake seier mot Frisk Asker.

Det har også vist seg nødvendig for å henge med Oilers og Sparta i gullkampen der Frisk nå virker hektet av. Og neste helg kommer Oilers til Jordal.

Mens VIF kjemper om medaljer, begynner det å bli langt opp for formsvake Frisk Asker. Sjetteplassen laget for øyeblikket innehar vil også trolig bety en vrien kvartfinaleserie i den jevne ligaen.

Craigheads første

Darien Craighead har vært ute med skade en lengre periode etter overgangen fra MS og fikk sin første scoring i VIF-trøya i Varner Arena.

Etter drøye tre minutter fikk gjestene sjansen i overtall, lagets to finner satte opp Craighead som sendte pucken under Henrik Fayen-Vestavik.

VIF dominerte stort og burde ledet mer da Frisk fikk sjansen til å komme inn i matchen i spill fem mot fire.

Det endte i stedet med at Sebastian Johansen, med en fortid i Frisk Asker, skled gjennom, lurte Fayen-Vestavik og økte til 2-0.

Godkjent

Tigrene fra Asker hevet seg i midtperioden uten uttelling foran mål. Skudd i midtperioden 11-0!

Det fikk derimot gjestene fra Oslo i siste periode da Tobias Lindström smalt inn nummer tre fra samme posisjon som Craighead - i overtall.

Dommeren sjekket video etter mulig offside i målgården, men lot avgjørelsen fra isen stå.

Seks minutter før slutt tok det fyr nede i rundvantet. Dommerne blåste utvisning, Fayen-Vestavik tente til da Villiam Strøm avsluttet etter avblåsning, stormet etter backen og taklet ham i ryggen.

Gruffet endte med Strøm, Andreas Martinsen, Pontus Finstad og Alexander Bonsaksen i utvisningsboksen.

Sekunder senere lurte Thomas Valkvæ Olsen inn reduseringen, og Frisk fikk sjansen i nok et overtall kort tid senere da Tommi Taimi måtte sette seg, men VIF holdt unna.

PS! 2587 var torsdagens tilskuertall i Varner Arena. Da lagene møttes i serieåpningen var tilsvarende tall 3850 - fullt hus.

PS2! Oilers slo et svekket Ringerike greit 4-0 i vest mens Sparta tok seg av Lillehammer. Stillingen blant de tre i toppen er dermed uforandret.