Lukk søk

Internasjonal hockey

February 1, 2022

Ny rolle for Pettersen: - Kan hjelpe meg på sikt

Mathias Emilio Pettersen står med kun én scoring for Stockton Heat denne sesongen. 21-åringen forklarer poengnedturen med en ny rolle i AHL-klubben.

Foto: Privat

Manglerud-gutten gjorde 71 poeng på 20 kamper for Lørenskogs U16-lag i 2013/14-sesongen og forsvant til USA.

Der var tilsvarende tall 41, 36 og 65 på tre sesonger i U16-serien før det ble 27 poeng for Omaha Lancers i USHL, 46 for Muskegon Lumberjacks i samme liga og 30 og 35 på to sesonger hos University of Denver.

I AHL-debutsesongen for Stockton Heat endte Pettersen på 14 poeng på 29 kamper. I USA har det derfor vært diskutert hvordan han denne sesongen står med kun åtte poeng og ett fattig mål på 28 oppgjør.

- Jeg spiller i en mindre offensiv rolle denne sesongen som kan hjelpe meg på sikt. Å fokusere mer på detaljer og gjøre de små tingene riktig kan få meg dit jeg ønsker å være. Man kan ikke være bitter på noe. Du må være den beste lagkompisen du kan være. Forhåpentligvis vil poengene komme, sier Pettersen til Calgary Sun.

I Flames-organisasjonen

21-åringen, som ble draftet av Calgary Flames i sjette runde i 2018, fortalte foran VM-debuten med Norge i fjor vår at korona-situasjonen hadde preget 2020/21-sesongen voldsomt selv om han da selv ikke hadde vært smittet.

-  Det har vært et ganske langt år hvor jeg har tilbrakt de siste ti månedene i en covid-boble. Og jeg har vært småskadet så og si hele sesongen, sa Pettersen til nitten.no.

Til tross for problemene fortalte hockeytalentet samtidig at han hadde fått signaler om at NHL-debuten for Flames kunne komme når som helst.

- Det ble pratet om meg i NHL for et par uker siden. Da hadde jeg hatt noen bra kamper. Ryktene gikk på at jeg var nærme min første NHL-kamp, fortalte Pettersen i mai.

Ifølge lokalavisen Calgary Sun har Pettersen fått lite tillit i overtall for et godtgående Stockton Heat-lag denne sesongen.

21 år

Pettersen har allerede være regnet for å være lovende i såpass mange år at avisen i storbyen Calgary føler for å minne om at Manglerud-gutten fortsatt er kun 21 år.

- Jeg jobber for å bli bedre uten puck og jobbe med helheten i spillet mitt. Suksessen vår kommer av en sterk defensiv og å holde oss på rett side av pucken, sier Pettersen.

- Generelt handler det om å hjelpe laget på best mulig måte. Ved å løse oppgavene som er best for laget og meg selv hjelper jeg laget på best mulig måte. Jeg ønsker å holde meg til det. Detaljene er enormt viktige, og igjen vil jeg poengtere at dette er viktig lærdom for meg som jeg kan ta med videre i karrieren.

Stockton Heat leder Pacific Division i AHL med sterke 52 poeng på 35 kamper. Tabelltoeren med tre poeng opp og én kamp mindre spilt er Christian Kåsastuls Ontario Reign.

- En av grunnene til at Calgary signerte meg, er at jeg kan produsere. De vet de jeg har ferdighetene til å produsere, og det er det jeg ønsker å oppnå.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form