Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 31, 2023

Ny Jordal-smell bekymrer: - Uroer meg litt

JORDAL (nitten.no) Fredrik Andersson mener Stjernen jobbet hardest og ville mest på Jordal lørdag. At det ikke aksepteres, kommer VIF-spillerne til å få beskjed om.

Foto: nitten.no

- Vi tapte fordi vi ikke jobbet like hardt som motstanderen. Og det er ingen bra følelse. Vi har mye som ikke var spesielt bra og det uroer meg litt.

Det sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson etter 3-1-tapet hjemme mot Stjernen på årets nest siste dag. Oslo-laget satt rekord med 12 strake trepoengere på Jordal, men har siden tapt mot både Sparta Sarpsborg og Stjernen.

- Man kan tape hockeykamper, men da skal man gjøre det på rett måte, sier svensken etter lørdagens nederlag.

- Vi var ikke gode i det hele tatt og spilte ikke den hockeyen vi ønsker. Først og fremst tapte vi alt av nærkampspill og duellspill over hele banen. De var mye piggere og raskere enn oss i alle situasjoner. De ville dette mer enn oss i dag. Vi så litt bekvemme ut i spillet. Jeg er utrolig skuffet over vår prestasjon.

Andreplass

Selv om også Storhamar avga poeng lørdag, har Vålerenga nå ni poeng opp til serielederen med én kamp mindre spilt. De siste tre kampene har gitt kun to av ni mulige poeng.

- Bekymret denne prestasjonen deg?

- Ja, litt og det er mitt og vårt ansvar som ledere at spillerne er forberedt på best mulig måte og går inn med 100 prosent i dette. Det klarte vi ikke denne gangen. Da må vi se på hvorfor. Det er farlig om man begynner å føle seg bekvem ute på banen og ikke er klar for å legge ned jobben, sier VIF-sjefen.

Vålerenga fikk spille fem minutter med én mann mer på isen i slutten av første og starten av andre periode uten uttelling. Mål ble det først i tredje periode, og da i undertall, ved Sebastian Johansen.

Kalle Ekelund traff innsiden av stolpen på jakt etter utligning før Jonathan Hafsmoe satte pucken i åpent mål og sørget for en god nyttårsfeiring i Fredrikstad.

Oilers neste hjemme

- Virker det som man tar litt lett på det?

- Litt slik at vi tror vi er litt bedre enn vi er og at det liksom skal gå litt av seg selv. Man må forstå hvorfor vi har tatt oss hit. Der er fordi vi har jobbet hardt, hatt et bra og solid forsvarsspill og tatt vare på målsjansene. Sånn må det fortsette om vi skal kunne vinne et NM-gull. Vi må tilbake dit vi startet. Det er farlig om man slipper seg ned noen prosent, sier Andersson.

Vålerenga reiser nå til Lillehammer torsdag før Stavanger Oilers gjester Jordal for første gang denne sesongen lørdag om en uke.

- Vi må ta opp dette og finne ut av det. Det er ingen panikk, men vi må forstå og snakke om at vi må legge ned drittjobben ute på banen. Vi skjøt fem skudd på hjemmebane i andre periode. Det er for dårlig. Vi har sett litt bekvemme ut og det må vi rette opp i.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form