Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 23, 2022

Norske toppklubber fikk 6,2 millioner: - Turte ikke regne med dem

Etter et par ekstra perioder fikk åtte klubber i Fjordkraft-ligaen 6,2 millioner kroner til fordeling som en følge av kompensasjonsordningen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dette ble selvsagt slik vi ønsket. Meget gledelig, sier Storhamars administrasjonssjef Dag Kjelsrud til nitten.no.

Kompensasjonsordningen ble viktig for norsk idrett da pandemien rammet Norge våren 2020. Samme år fikk klubbene tilbake 70 prosent av de tapte inntektene fra sluttspillet som følge av denne ordningen.

Året etter var tallet redusert til 50. De ti norske toppklubbene gikk sammen og søkte advokathjelp med mål om å få oppjustert til 70 prosent tilbakebetaling også for forrige sesong.

Drøy million

Etter et par runder i systemet, ble klagen godkjent og 6,2 millioner kroner tilfaller de åtte toppklubbene som skulle til sluttspillet ut fra en fordelingsnøkkel hos Norges Ishockeyforbund for tapte inntekter der publikumsgrunnlag utgjør en sentral del.

- Hockey-Norge mente sluttspillet var en forlengelse av serien og ikke en selvstendig konkurranse eller aktivitet. Sluttspillet hadde ikke startet da nedstengingen skjedde, og reglene sa at man skulle få 50 prosent tilbake på ikke påbegynt aktivitet, men vi mener sluttspillet er en del av hockeysesongen, forklarer Kjelsrud.

- Vi turte ikke regne med disse pengene eller budsjettere med dem. De kom som en positiv bonus, for å kalle det det.

Spartas daglige leder Henning Svendsen forteller til Sarpsborg Arbeiderblad at sarpingene fikk 560.000 kroner av de 6,2 millionene. Storhamar sitter igjen med rundt det dobbelte.

- Penger som vi ikke har regnet med kommer alltid veldig godt med. Dette går i utgangspunktet inn i den vanlige driften vår. På denne tiden av året er det alltid tøft likviditetsmessig. Så skal vi se i løpet av året om det er aktuelt å gjøre noe spesielt med noe av summen. Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier Svendsen til SA.

Bra timing

Kjelsrud, som tirsdag jobber med forberedelsene til kveldens treningskamp mot Vålerenga i CC Amfi, forteller at den drøye millionen kommer svært godt med akkurat på denne tiden av året.

- Vi er inne i en periode der likviditet er en utfordring. Det gjelder nok alle klubber med kostander hele veien mens det er mindre inntekter nå før sesongen starter. Hos oss står billettinntektene for en stor del av vår økonomi. Med rundt 30 millioner i budsjett skulle vi klart oss uansett, men det er helt opplagt at dette er et viktig bidrag på denne tiden av året, sier Kjelsrud.

- Er det kjent hvem som fikk hva av de 6,2 millionene?

- Nei, det er det vel egentlig ikke da søknaden ble sendt av forbundet på vegne av klubbene. Da serien ble stoppet såpass tidlig ble det en fordeling forbundet gjorde i samråd med oss. Når det gjelder inntekter i et sluttspill bidrar vi ganske mye sammen med blant andre Oilers.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form