Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 20, 2021

Norge slo Italia - nå venter Slovakia i kveld

Norge hadde kontroll, men var i store problemer mot Italia. Nå kan drømmen om en kvartfinale bli en realitet, men først må de slå Slovakia i kveld 21:00

Det så lenge ut at Norge skulle cruise inn til seier over Italia på åpningskampen i går, men Italia slo fryktelig tilbake.

- Hadde ikke hockey-gudene vært med oss i går, så hadde vi tapt kampen, forteller Lysenstøen til Nitten.no fra Tsjekkia.

Fra 2-0 til 3-2

Norge ledet 2-0 og hadde kontroll på kampen i den første perioden. I den andre perioden begynte vi å se konturene av et norsk lag som mistet strukturen i spillet sitt, og kampen bølget veldig frem og tilbake.

Da dommeren droppet pucken i tredje periode, var ikke det norske laget til å kjenne igjen. Italia scoret tre ganger, og brått hadde Norge store problemer.

- Vi sleit fryktelig i den siste perioden, hvor vi ikke fikk noe struktur i vårt spill. Alt ble veldig stressende siden det stod mye på spill, fortalte Lysenstøen.

Rett etter scoringen så spretter pucken virkelig Norges vei, hvor en italiensk back feilberegner og Audun Bakke kom alene med keeper. Med press på seg fikk han pucken bak den italienske keeperen, og lagene var like langt.

- Det er de berømte hockeygudene igjen. Først at pucken spretter vår vei, og at det er Bakke som kommer alene med keeper. Heldigvis gjorde han ingen feil.

Kampen gikk til overtid, hvor Italia var farlig nære å med å vinne kampen. At de ikke avgjorde før straffeslag-konkurransen kan de takke målvakt Johan Grønli for.

- De var fryktelig nære å ta dette hjem, Italia. Heldigvis så var Grønli god for oss, og gjør egentlig det vi forventer av han. De tre scoringene kan vi ikke laste han for siden det defensive arbeidet ikke fungerte optimalt, fortsetter Lysenstøen.

Under straffeslag-konkurransen scoret Norge på to forsøk, hvor Grønli var både god og heldig. Dermed tok Norge viktige poeng, og nå kan de være klare for kvartfinalen hvis de slår Slovakia.

Skal slå Slovakia

Kampen går direkte på Youtube klokken 21:00, og med seier så kan Norge si farvel til nedrykks-spøkelse, og fokusere på kvartfinalen. Slovakia er et lag Norge skal slå i følge landslagssjefen.

- Korea som er ranket som nr.3 tapte mot dem i en treningskamp før VM, og vi tapte mot dem sist. Men det er et lag vi skal slå, uten tvil.

Hva møter oss i kveld da, Lysenstøen?

- De er et lag som ligger med alle fem spillerne hjemme, og satser på kontringer. De har noe raske spillere som stikker på alt, og de ønsker å skape overtall med 3 mot 2 og 2 mot 1 situasjoner ofte. Så nøkkelen blir å være tålmodig.

Slovakia åpnet også sin VM-turnering med å spille mot Russland etter Norges kamp i går. Der tapte slovakerne 7-0 og hadde 0(!) skudd på mål. Skuddstatistikken i den kampen endte 37-0(!).

- Vi kan brått gå på en smell vi, hvis vi ikke er skjerpet. Men det virket for meg som de sparte kreftene, da de forstod at dette ikke gikk veien inn mot kampen i kveld.

Kampen i kveld klokken 21:00, kan du se direkte her

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form