Elitehockeyligaen

January 25, 2022

Noer-hat trick senket VIF: - Ingenting som er morsommere enn å gjøre Jordal helt stille

(Vålerenga - Storhamar 2-5) Jacob Lundell Noer gikk nærmest rett fra korona-isolasjon til å bli den store Storhamar-helten på Jordal.

I det som ble en duell mellom to meget reduserte mannskap var det Storhamars gode første periode som til slutt ble avgjørende. Gjestene ledet 3-0 etter 20 minutter, og matchen virket avgjort da Noer satte inn sitt tredje for kvelden midtveis i midtperioden.

- Dette var helt magisk! Det har vært et slit hele sesongen så det er gøy at det endelig løsner litt. Det var en typisk kamp der alt ble stang inn og ikke stang ut, sier Noer til nitten.no.

Storhamar-spilleren ble operert i oktober, ble offer for Rasmus Ahlholms overfall på trening i desember, fikk korona forrige uke og var slapp i tre dager. Nå håper han det har snudd.

- Jeg merket det litt i lårene på slutten, men man får litt ekstra energi av at det endelig kan være litt folk på tribunene igjen. Det er ingenting som er morsommere enn å gjøre Jordal helt stille. Det var digg!

Thoresen i karantene

Det var ingen Patrick Thoresen i Storhamar-troppen, men nykommerne Lane Scheidl og Josh Nicholls gikk rett inn i førsterekka sammen med Eirik Salsten.

Allerede etter to og et halvt minutt kom ledermålet da Noer smalt pucken forbi Tobias Johansen Breivold fra skrått hold. Gjestene fra Hamar var klart farligst i første periode, og det var meget fortjent da 2-0-målet kom.

Dommerne markerte for en avventende utvisning, men 2004-modellen Markus R. Stensrud i Storhamar-buret rakk ikke inn i boksen før Noer snek pucken under Breivold.

18 sekunder før første pause kom nummer tre. Andreas Dahl kom i stor fart inn i VIF sone og feide puck nummer tre bak Breivold på gjestenes 14. skudd.

- Vi må gå gjennom litt ting og bli enige om hva vi skal gjøre, sa VIFs Martin Røymark til TV 2 etter de første 20 minuttene.

Stolpetreff

Det så ut til å funke brukbart. VIF fikk sjansen til å komme inn i matchen med et tidlig overtall i midtperioden, og etter kun få sekunder traff Axel Sundberg innsiden av stolpen.

Men etter ti minutter med VIF-press og null Storhamar-skudd på mål satte Noer inn sitt tredje for kvelden med et lekkert håndleddsskudd.

Sju minutter før andre pause sprakk nullen for unge Stensrud da Kalle Ekelund traff blink på VIFs 11. skudd i perioden.

Sundberg fikk sin redusering to minutter før andre pause da han kjempet seg inn foran mål og tente håpet for hjemmelaget foran de siste 20 minuttene.

- Mye bedre andre periode, men det skulle ikke så mye til, sa Vålerenga-trener Espen Knutsen i andre pause.

Straffebom

Åtte minutter ut i siste periode ble Martin Røymark hektet på vei gjennom, og VIF fikk sjansen til å sette inn redusering nummer tre på rad på straffeslag, men Stensrud stoppet Sundbergs forsøk.

Tre minutter senere kom Røymark i samme posisjon, uten å bli hektet, men Stensrud reddet igjen.

Og der VIF bommet, traff gjestene. Breivold reddet fra kort hold etter en Storhamar-overgang, men nykommer Scheidl reagerte raskest og satte inn returen.