Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 2, 2023

Noer-hat trick i toppkampen: - Det er utrolig kult nå!

Storhamar vant toppkampen de måtte vinne mye takket være Jacob Lundell Noer, og har nå kun fem poeng opp til serieleder Stavanger Oilers seks runder før slutt!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Storhamar må vinne torsdag for å holde liv i håpet om seriegull, meldte hockeyekspert Tor Nilsen foran det noen kanskje ville omtale som en tidlig seriefinale i CC Amfi.

Og Petter Thoresens gutter innfridde! Over 4200 tilskuere fikk se formspilleren Jacob Lundell Noer score tre av målene i 5-1-seieren der ingen savnet USA-farende David Booth. 24 skudd og 5 mål!

Dermed skiller det kun fem poeng mellom formsterke Storhamar og serieleder Oilers med seks kamper igjen å spille.

- Det er 18 poeng å spille om. Vi kan få en rysare av en avslutning på seriespillet. Stjernen er også oppe i ryggen på Vålerenga og forsåvidt Sparta, sier TV 2-ekspert Bjørn Erevik.

- Vi trengte denne. Det var herlig å se gløden og gutsen til guttene i dag. Vi har fire tap mot Oilers så det var viktig for oss å vise at vi kan slå dem, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

Brennhet Noer

Jacob Lundell Noer satte inn både 1-0- og 2-0-målet i toppkampen. Storhamars formspiller nummer én står nå med elleville ni mål på de fire siste kampene!

- Det er utrolig kult nå. Deilig at det begynner å renne inn litt mål. Det skyldes vel sikkert at jeg fikk det første målet også kom det ett til litt tett på. Da er det en selvtillit som bare vokser og vokser. Da er man ofte på rett sted til rett tid og setter dem når man får sjansen, sier Noer til TV 2.

Jakub Kindl økte før Thomas Berg-Paulsen tente et håp hos gjestene med reduseringen bak gode Trym Gran sent i midtperioden.

- Vi har mye mer å gå på. Jeg føler at vi ikke vil nok. Skal vi ha poeng på Hamar, må vi mer opp på det fysiske. Det blir en utblåsning nå, varslet Tommy Kristiansen i intervju med rettighetshaver TV 2 i andre pause.

Patrick Thoresen jublet for det han trodde var 4-1-målet, alle stoppet opp og røyken og musikken dundret ut i CC Amfi, men TV-bildene viste at pucken traff nettveggen før den falt til ro oppe på målet. Dommerne kikket også på video, men så det samme som TV-seerne.

- Hva i all verden, Bjørn? Ingen ble mer lurt enn meg, utbrøt TV 2-kommentator Jonas Bariås.

Jonas Djupvik Løvlie ble i stedet mannen bak 4-1-målet før Noer fullførte festkvelden med en herlig styring foran Henrik Holm.

Snublet

Mens Oilers allerede lørdag skal ut i en tøff bortekamp mot Vålerenga på Jordal, går Storhamar inn i en overkommelig rekke med kamper der også fire av seks matcher spilles på Hamar.

På disse seks kampene skal Storhamar møte bunntrioen Grüner, Ringerike og Manglerud Star.

Men torsdag imponerte flere fra bunnsjiktet og på den måten også hjalp tetduoen som var i aksjon i CC Amfi; Grüner tok poeng mot Sparta mens Lillehammer holdt Vålerenga til 1-1 etter 60 minutter i OL-byen.

- Det er sterkt av Grüner å ta poeng mot Sparta. Det er ikke bare å hente poeng mot de lavere plasserte lagene, oppsummerer TV 2-ekspert Bjørn K. Erevik.

PS! Midtveis i tredje periode forlot Eirik Salsten isen mens blodet rant fra ansiktet etter å ha slått hodet i kanten av vantet ved boksen etter en duell.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form