Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 10, 2021

Nittens tabelltips - 3. Sparta: Ser ut til å ha enda bedre toppspillere

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! På tredjeplass tipper vi et lag som har slitt de siste årene, men som har sett bra ut i oppkjøringen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Sparta Sarpsborg

Stiftet: 1960
Trener: 
Sjur Robert Nilsen
Hjemmebane: Sparta Amfi
Plassering forrige sesong: 7. plass
Tre profiler: Daniel Olsson Trkulja, Niklas Roest, Kristian Jakobsson
Hjemmeside: sparta.no

I Sarpsborg bygges det videre med kontinuitet både på trenersiden og ved å beholde gode nøkkelspillere som eksempelvis Niklas Roest, Kristian Jakobsson, Martin Grönberg og Mattias Nilsson. Sparta fremstår som et solid kollektiv og har denne sesongen hentet inn en toppmålvakt i canadiske Jake Paterson. De nye importspillerne Marcus Fagerudd, Daniel Olsson Trkulja og Emil Lundberg ser også ut til å passe bra inn. Laget ser ut til å ha enda bedre toppspillere denne sesongen - noe som kan bidra til å vinne flere jevne kamper. Sparta er veldig gode på å få frem egenproduserte spillere, og har i dag en god kjerne bestående av disse i laget. Det skal bli spennende å følge utviklingen til spillere som Sander Thoresen, Henrik Knold og Håkon Løken Pedersen som alle har potensial til å kunne bli landslagspillere i fremtiden.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 5:

Jake Paterson har allerede under treningskampene bevist at han er en veldig bra målvakt. Unge Tobias Normann har vist at han kan gjøre gode kamper når han får muligheten, men det er Paterson som vil være en nøkkelspiller og det naturlige førstevalget.

Backer - terningkast 5:

Sparta har en fin miks av spillere som liker å spille fysisk og dermed fremstå som noen defensive tøffinger. Gutter som Robin Soudsky, Jonas Mesingset og Maksims Ponomarenko er av denne typen. De som vil bidra mest med den offensive produksjonen og innehar den spisskompetansen er først og fremst Håkon Løken Pedersen sammen med importene Marcus Fagerudd og Mattias Nilsson.

Forwards - terningkast 5:

De nye importene vil kunne gi laget et ekstra gir sammenlignet med sist sesong slik at det scores flere mål. Det har vært en utfordring. Nykommerne ser ut til å passe veldig godt inn i laget, og Emil Lundberg kan fort vise seg å være en toppspiller i ligaen. Daniel Olsson Trkulja er også en ny importspiller som vil bidra positivt i Sparta selv om han først og fremst ikke er en typisk målscorer. Laget har gode forwards og kan mønstre flere sterke rekker. I tillegg til de to nevnte importene vil nok en gang Martin Grönberg, Kristian Jakobsson og Niklas Roest bli nøkkelspillere. Sander Thoresen er i god utvikling, og med en hel og god sesong vil han nok kunne produsere en del poeng. Laget kan også stille med en sterk tredje- og fjerderekke bestående av flere hardtarbeidende gode lagspillere. Det skal også bli spennende å følge utviklingen til Sebastian Labori Christiansen som har veldig gode tekniske ferdigheter.

Trener - terningkast 5:

Sjur Robert Nilsen danner sammen med Sten Gunnar Jørgensen et faglig veldig sterkt trenerteam i Sarpsborg. De kommer begge fra Sarpsborg og har bidratt positivt i klubben i mange år. Inn har de også hentet finske Joni Puurula fra Narviks trenerteam. Kontinuiteten og det at trenerne kjenner ligaen og motstanderne godt vil bidra til at laget stiller veldig godt forberedt i alle kamper.

Sum Sparta: 20

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form