Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 11, 2021

Nittens tabelltips - 1. Vålerenga: Solide i alle ledd

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Vi spår at gullet kommer tilbake til det nye praktanlegget Jordal Amfi med gamle helters retur til Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Vålerenga

Stiftet: 1913
Trener: 
Kenneth Larsen
Hjemmebane: Jordal Amfi
Plassering forrige sesong: 4. plass
Tre profiler: Martin Røymark, Tommi Taimi, Mathis Olimb
Hjemmeside: vif-hockey.no

Med en mulighet til endelig å få fylle «nye Jordal» med flere tusen tilskuere må dette laget tåle favorittstemplet i en veldig god liga. Vålerenga ser solide ut i alle ledd og har god kontinuitet og veldig mange gode toppspillere. Tommi Taimi var en av de beste spillerne i ligaen sist sesong, og nå får han konkurranse om oppmerksomheten av blant annet Mathis Olimb som er tilbake i klubben etter mange år ute i gode ligaer. Troppen har mye større bredde enn tidligere sesonger og kan selv med fravær av enkelte gode spillere stille et lag som kan vinne hver kveld. Med videre er gode spillere som Tobias Lindström, Martin Røymark, Thomas Olsen, Jonas Oppøyen, Colin Spaberg Olsen, Jørgen Karterud, Daniel Sørvik, Kalle Ekelund og Villiam Strøm. Bakerst har de også en veldig bra målvakt i Steffen Søberg. Laget har også noen yngre «kanoner» i Calle Spaberg Olsen og Pontus Finstad som det skal bli spennende å følge. Det er hard konkurranse om spilletiden, og med en så sterk norsk kjerne i laget er de heller ikke avhengige av en import eller to for å være med i toppen. VIF vil nok også se etter en forsterkning om det ikke skulle gå etter forventningene. Dette laget har uansett en god mulighet til å bringe bøtta til nye Jordal Amfi denne sesongen.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 6:

Med Steffen Søberg og Tobias Johansen Breivold har laget en veldig bra norsk målvaktsduo. Søberg er det naturlige førstevalget og har vist at han holder et høyt nivå i flere sesonger. Breivold vil få noen kamper og har tidligere vist at han virkelig kan levere på dette nivået selv om han fortsatt er ung og urutinert.

Backer - terningkast 5:

VIF har i tillegg til to gode norske målvakter en solid backrekke med masse erfaring. Som de fleste lag som vinner titler disponerer klubben en offensiv toppback i Tommi Taimi, men Stefan Espeland og Daniel Sørvik er også sterke kort i en slik rolle. Solide backer som Kalle Ekelund og Viliam Strøm skal nok plage toppspillerne til motstanderne også denne sesongen.

Forwards - terningkast 6:

Forwardsiden er veldig sterk i Vålerenga, og med signeringen av Mathis Olimb har klubben så mange gode spillere at de ikke er avhengige av å treffe blink med signeringen av finske Mika Partanen. Vålerenga vil nok ha pucken mye og føre mange kamper. Utfordringen kan da bli at de blir for lite direkte i sitt spill da de har mange spillere som liker å holde på pucken og dermed kan havne mye på utsiden i angrepssonen.

Trener - terningkast 5:

Kenneth Larsen har god kjennskap til klubben selv om han er ny som hovedtrener i Vålerenga. Larsen har en veldig bra tropp, men dette laget kan muligens bli litt fort mett og har variert i prestasjonen tidligere sesonger. Her må Larsen holde spillertroppen på tå hev sammen med Espen Knutsen som er tilbake i boksen.

Sum Vålerenga: 22 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form