Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 18, 2021

Nitten.no erfarer: Tidligere NHL-trener på vei til MS

Manglerud Star skal etter hva vi erfarer være muntlig enig med Ben Cooper. Nå venter Oslo-klubben på signaturen til den tidligere Herning Blue Fox-treneren.

Mannen som Manglerud Star venter på signaturen til er den nord-amerikanske treneren Ben Cooper. Canadieren innehar en spennende CV hvor han har vært video-coach for Canada i 2009 og for NHL-klubben Vancouver Canucks. Før han ankom Danmark og Herning Blue Fox var han assistent-trener for Florida Panthers i to år.

Nå forlater han Danmark og vi erfarer at Oslo og Manglerud Star blir hans nye arbeidsgiver.

- Det er et ærlig farvel til en sympatisk, topp motivert og hardtarbeidende trener, skrev Thomas Damm i sin kommentar for Herning Folkeblad.

Var under kontrakt

Cooper hadde skrevet under en kontrakt med Herning Blue Fox som også skulle vare ut neste sesong. Damm forklarer at klubben kom seg unna kontrakten.

- Vi visste at han hadde skrevet under kontrakten, men etter at Herning tapte fire strake kamper i sluttspillet, så ble det slik at de ble enige om å ikke fortsette, forteller Damm til Nitten.no

- Hva skjedde?

- Vi kjenner ikke til detaljene. Eneste vi fikk vite var at klubben kom seg unna med dette. Han hadde tross alt skrevet under en ny kontrakt med klubben. Mulig klubben måtte kjøpe ut Cooper på en måte.

Den danske journalisten er ikke overrasket over at Cooper og klubben gikk hvert til sitt.

- Nei, det måtte bli slikt etter måten de tapte på i slutten av sesongen. Det måtte skje noe. Men han har betydd masse for klubben i de to årene han har vært der.

Teoritisk god trener

I følge Damm så stod det ikke på arbeidet utenfor isen for Ben Cooper. Hans egenskaper i boksen skapte til tider bekymring.

- Han var god på det teoretiske. Han har tross alt arbeidet med dette i NHL tidligere, men det virket som han manglet litt på det praktiske.

- På hvilken måte?

- Han hadde samme taktikk hele tiden. En rolig trener som ikke ikke ble stresset. En typisk nord-amerikansk type, forteller Damm videre.

- Han tenkte hockey 24 timer i døgnet, men det virket som han manglet litt på det taktiske plan. Analyserte hver eneste kamp og brukte enormt mye tid på dette.

Utenfor isen var Cooper kjent for å være en person som alltid tok seg tid til pressen.

- Han var en meget hyggelig, stilte alltid opp og svarte oss alltid på det vi lurte på etter kamper. Så vi ønsker han lykke til i Norge, avslutter Damm via telefon til Nitten.no.

Foto med tillatelse: Cliff Skov Olesen (HerningBlueFox)

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form