Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 7, 2021

Nilsen fikk korttidskontrakt i Kladno: - Det er en start

Etter en drøy måned på prøvespill hos Jaromir Jagr i Tsjekkia, signerte Håkon Nilsen i dag en tomånederskontrakt med Rytiri Kladno.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Tsjekkiske Rytiri Kladno hadde allerede fylt opp utenlandskvoten på seks importer, men valgte likevel å signere Nilsen etter at backen har imponert under oppholdet i klubben.

Avtalen er i første omgang på to måneder, og den tidligere Manglerud Star-spilleren ser på kontrakten som et slags forlenget prøvespill med bedre betingelser.

- De var ikke helt sikre, men dette er hvert fall en positiv løsning. Jeg håper det betyr de har troen på meg. To måneder til er kult det! Nå er planen å imponere nok til at det blir mer, forteller Nilsen til nitten.no etter å ha skrev under tirsdag formiddag.

- Hadde du håpet på en lenger avtale?

- Det er en start. Det er mye bedre enn å bli sendt hjem. Av landslagsledelsen ble jeg anbefalt å komme til en bedre liga, så det er det jeg har jobbet for i sommer, sier 23-åringen som var en del av landslagstroppen under oppkjøringen til VM i vår, men som ikke ble med til Riga.

Seriestart fredag

Rytiri Kladno spilte sin niende og siste treningskamp mandag. Fredag er det klart for seriestart, men den kan komme til å gå uten superstjernen Jaromir Jagr som sliter med en skade i sin 49 år gamle kropp.

I sin 33. sesong som profesjonell hockeyspiller bidro Jagr i vår til å spille Rytiri Kladno opp i toppdivisjonen. Veteranen, som også eier klubben, noterte én assist i den syvende og avgjørende opprykkskampen mot Dukla Jihlava og endte på 22 poeng på 35 kamper.

- Jeg forventer mer av meg selv, men hvis jeg legger opp, vet jeg at flere av sponsorene våre forsvinner. Derfor har jeg ikke noe valg. Jeg kan ikke slutte. Vi har også en utsolgt utendørskamp til vinteren jeg må ha med meg, sier Jagr til nhl.com om sitt elskede Kladno - klubben han debuterte for i 1988/89-sesongen!

- Det er kjempekult å få spille sammen med en slik personlighet. Han elsker hockey og har enormt mye å lære bort. Med 25 sesonger i NHL bak deg vet du litt om hockey, sier Nilsen og ler.

Og Jagr er heller ikke den eneste rutinerte profilen i Kladno-troppen. 38 år gamle Tomas Plekanec har som klubbikonet flyttet tilbake til moderklubben etter 15 sesonger i Montreal Canadiens.

Utelukket ikke Norge

Håkon Nilsen har tilbrakt det meste av karrieren i USA, men dro til Norge og Manglerud Star foran 2019/2020-sesongen og gjorde da 18 poeng på 36 kamper. Forrige sesong ble det kun 21 kamper i den avbrutte ligaen.

Tidligere i sommer fortalte han nitten.no at han ikke utlukket å fortsette i Norge dersom det ikke løste seg med en avtale utenlands.

Nå blir det minst to måneder i den tsjekkiske byen Kladno.

- Jeg trives greit her og er imponert over byen. Det er mange restauranter og mye god mat. At det er en del billigere enn i Norge er også deilig, sier Nilsen og ler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form