Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 21, 2021

NHL-spiller stod frem som homofil

Nashville Predators-spiller Luke Prokop har stått frem med sin legning i NHL. Det ble mottatt med stor glede i hockeyfamilien.

Foto: Twitter

Det som lenge har blitt sett på som en liten tabu innenfor hockeysporten kan nå ha fått en ende. Det var for to dager siden Prokop sto frem som den første homseksuelle spilleren med NHL-kontrakt.

- Jeg kunne ikke vært mer lykkeligere over min beslutning med å forteller verden om min legning, skriver hovedpersonen på twitter.

Får enorm støtte

Støtten på sosiale medier er enorm, og Predators GM, David Poile forteller om en tøff gutt som nå står frem.

- Prokop er en modig mann. Det krever utrolig mye å stå frem som han har gjort, og jeg er veldig stolt over at han gjorde det. I tillegg til å kjempe seg inn i vårt NHL-lag så var det nok ekstra spennende for han å ta dette steget. Dette er en stor historie som forhåpentligvis vil hjelpe og gi andre motivasjon i lignende situasjoner, forteller Predators GM til Athletic.

Predators svenske stjerne, Mattias Ekholm kjenner til Prokop og kan fortelle om en stort hockey-talent.

- Han er født i 2002 og har det som skal til for å gjøre det bra i NHL i fremtiden. Det han har gjort nå krever så mye, at jeg vil si at det er større enn å spille hockey og vinne hockeymatcher, fortsetter han til SportsExpressen.

- Jeg er helt sikker på at det finnes flere spillere og spillere som har spilt i NHL, som ønsker å gjøre det samme som Prokop har gjort nå. Det var et tidsspørsmål før noen var modige nok til å stå frem. Du skal være stolt av den du er, og ingenting er annerledes selv om du spiller ishockey eller gjør noe annet i livet, avslutter han.

NHL er stolte

Ligaen har kommet med en uttalelse hvor de hyller unggutten på Twitter.

- Vi er stolte over uttalelsen til Luke Prokop. Og vi ønsker å takke han for at han var så modig og fortalte sin ærlige historie. Vi håper at dette denne historien kan sørge for at kanskje flere er modige nok til å stå frem i fremtiden.

NHL-generalen Gary Bettman er en stolt NHL-sjef etter Luke Prokop stod frem.

- Vi er veldig stolte over Propkop og jeg vil gjerne takke han for at han ønsket å dele sin sannhet og er så modig. En stor dag, skriver han på sosiale medier.Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form