Lukk søk

NHL

August 19, 2021

NHL-signerte Holm: - Føler meg veldig heldig

Ole Julian Bjørgvik Holms «entry-level»-kontrakt betyr at NHL-drømmen er ett steg nærmere, men 19-åringen tror det blir spill for Mississauga Steelheads denne sesongen.

Foto med tillatelse: Privat

- Det er en utrolig kul følelse. Jeg er veldig stolt, forteller Oslo-gutten til nitten.no to dager etter signeringen.

Mandag annonserte både Holm selv og Columbus Blue Jackets at kontrakten og klubbens rettigheter til spilleren de tre kommende årene var i boks. 19-åringen ble draftet av NHL-klubben i fjor.

- Jeg føler meg veldig heldig. Jeg har hatt mange bra mennesker ved min side som har hjulpet meg dit jeg er i dag. Uten all støtte hadde ikke dette vært mulig. Jeg føler meg ekstra takknemlig i disse dager, sier Holm.

NHL?

Columbus Blue Jackets er ikke ukjente med nordmenn da både Espen «Shampo» Knutsen og Ole-Kristian Tollefsen har en fortid i klubben. Nå kan Holm bli nummer tre i rekken med kamper i verdens beste liga for klubben.

- Jeg vet at det er mye jobb som må legges ned før man er med i en line up, sier Holm som nå trener mot en såkalt rookiecamp 11. september og ordinær camp med Blue Jackets 12 dager senere.

- Jeg håper å gjøre tingene mine bra, så kanskje jeg får sjansen i Columbus.

Backen dro fra Manglerud Star til USA som 16-åring og var innom Colorado Thunderbirds og Mississauga Steelheads før det forrige sesong ble kamper både for Cleveland Monsters i AHL og MS i Fjordkraft-ligaen.

- Det blir nok mest sannsynlig tilbake til Mississauga for et siste år der nå, forteller Holm.

På landslaget

Den unge backen fikk sin debut på landslaget under oppkjøringen til vårens VM-turnering, og ble også en del av troppen som dro til Riga. De første kampene med U18-landslaget fikk Holm allerede som 15-åring.

Da hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm skulle analysere en aktuell VM-tropp for nitten.no i vår, kom han med følgende karakteristikk av Holm:

- En spiller som tar kommando, er uredd og spiller på instinkt.

- Ole Julian Bjørgvik Holm gjorde en meget solid sesong hos oss i fjor, og senere også på A-landslaget. Nå har han tatt ytterligere et stort steg, og signert en treårskontrakt med Columbus Blue Jackets, vi gratulerer! skriver MS på sin hjemmeside.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form