Lukk søk

Aktuelt

May 2, 2021

NHL i natt: NHL-stjerne anklages for voldekt

Nashville Predators vant den viktige kampen mot Dallas i natt og sikter seg inn mot sluttspill. I Canada har har Canucks-spiller Jake Virtanen blitt anklaget for voldtekt.

13 kamper ble spilt i natt, hvor det ble knyttes stor spenning til flere av kampene. Det ble mange favoritt-seiere, hvor flere av de måtte ha overtid for å sikre seg poengene. I Canada utspiller det seg en litt annen kamp utenfor isen hvor en NHL-spiller har blitt anklaget for voldtekt.

Utestenges inntill videre

Vancouver Canucks-spiller Jake Virtanen har nå blitt utestengt fra all spill etter at det nå pågår en etterforskning hvor spilleren har blitt anklaget for et seksuelt overgrep mot en kvinne tilbake i 2017.

- Jeg kan ikke tro at han ikke aksepterte mitt nei, forteller kvinnen som anklager han.

Jake Virtanen har denne sesongen spilt 38 kamper for Canucks, og gjort fem poeng. Forrige sesong gjorde NHL-spilleren 36 poeng for samme klubb.

Nå kan det virke som at han har gjort sitt siste poeng for sesongen ettersom han har fått en ufrivillig pause fra klubben.

- Vi er klar over nyheten og de anklagene som har kommet mot vår spiller. Vår organisasjon aksepterer ingen form for seksuelle overtredelser og slike påstander tar vi på alvor. For å få en bedre oversikt på situasjonen så har vi ansatt en ekspert som skal hjelpe til i etterforskningen. I mellomtiden så har spilleren fått en pause fra ishockeyen, forteller klubben via sin Twitter-konto.

Kvinnen som som ønsker å være anonym forteller at hun ble hentet av Virtanen i en bil og kjørt til et hotell.

- Jeg følte meg krenket, og ville bare bort derfra, forteller kvinnen til Glacier Media, ESPN.

Om ikke bråket hadde skaffet nok problemer, så fikk Vancouver Canucks store problemer mot Toronto i natt. Hjemmelaget vant 5-1 etter to scoringer av Auston Matthews.

Se målene her

Predators med viktig seier

Etter å ha mistet 17 kamper grunnet skade, så var svenske Filip Forsberg tilbake på isen for hjemmelaget. Svensken har ikke spilt kamp siden 25.mars, men i natt hjalp han sitt lag med å vinne den viktige kampen mot Dallas Stars.

- Deilig at vi kunne vinne i kveld. Jeg følte meg litt rusten, men ellers i fin form sier han til SportsExpressen.

Det er jevnt om det fjerde og ikke minst siste sluttspillsplassen i Central Division. Kampen i natt inneholdt ingen mål etter 60 minutter og på overtid ble Erik Haula den store helten med sin overtid-scoring for hjemmelaget.

Filip Forsberg setter ord på hvor viktig denne seieren var.

- Denne seieren var utrolig viktig for oss, forteller svensken.

Predators med 58 poeng med fire kamper igjen å spille.

Dallas med 55 poeng med fem kamper igjen å spille.

Se kampens eneste mål her

Nattens hardeste skudd

Skuddet ble utført i Denver hvor Colorado slo San Jose Sharks i kampen om å vinne sin divisjon. Ettersom Las Vegas Knights tapte sin kamp her om dagen, er det bare fire poeng mellom Colorado og Las Vegas Knights om førsteplassen i West Divisjon.

På stillingen 2-1 til hjemmelaget sendte svenske Patrik Nemeth en prosjektil av en puck i krysset bak Sharks-keeper Korenar.

Svensken har ikke rukket å spilt så mange kamper Colorado etter at han ankom klubben etter at han ble byttet til klubben 12.april.

- Vi vet at Patrick kommer til å passe perfekt inn i vår gruppe. Han har vært her tidligere og kjenner oss alle fra før, sier lagets kaptein Gabriel Landeskog til SportsExpressen.

Svenske Nemeth var en del av Colorado i to sesonger mellom 2017-2019, før han forsvant til Detroit Red Wings.

Colorado fikk dratt i land seieren etter at Tomas Hertl reduserte til 4-3 i overkant av to minutter igjen av tredje periode.