Lukk søk

NHL

June 15, 2021

NHL i natt: Golden Knights med første stikk

Las Vegas-klubben har fått en kjempestart på semifinalen da de i natt slo Montréal Canadiens 4-1.

Det var knyttet stor spenning til det første oppgjøret i Las Vegas mellom Golden Knights og canadiske Montréal Canadiens. Bortelaget tok kommeandoen fra start, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og vant det første oppgjøret i denne semifinaleserien.

Fire ulike målscorere

Det var et høyt tempo og flere sjanser i løpet av de første 20 minuttene, men det var kun Shea Theodore som fant nettmaskene for Golden Knights. I den andre perioden skulle hjemmelaget få sjansen i powerplay. Den tok de ikke vare på, men 11 sekunder etter at Montréal ble fult lag så dukket Alec Martinez opp og sørget for 2-0 og stor stemning i T-mobile Arena.

Cole Caufield skapte spenning i kampen, da han reduserte for bortelaget, men svenske Mattias Janmark økte til 3-1 bare 53 sekunder senere. I den tredje perioden ble kampen avgjort da Nick Holden økte til 4-1 etter pasning fra Reilly Smith. Dermed tok Vegas Golden Knights en viktig seier, og leder semifinaleserien 1-0.

Montréal startet best

Det var et tent canadisk lag som startet kampen i Vegas, og hjemmelaget brukte litt tid på å komme seg inn i kampen.

- Montréal kom ganske sterkt ut, men jeg synes vi jobber oss bra inn i kampen, fortalte svenske William Karlsson til SportExpressen etter kampen.

Svensken var råsterk i forkant av 4-1 scoringen da han vant en duell med Shea Weber, og fikk spilt den videre til Reilly Smith. Dermed ble det et assist-poeng på svensken.

- Det er ikke mange spillere som vinner en duell med Shea Weber, spesielt på den måten. Hvilken innsats av William Karlsson uttalte NHL-ekspert Pierre McGuire til TV-sendingen hos NBC Sports.

Fleury storspilte i målet til Vegas

Bak den råsterke seieren står Marc-André Fleury. Målvakten stoppet nesten alt av skudd i kampen, og blir hyllet etter gårsdagens triumf.

- Han måtte gjøre både riktige og viktige redninger for sitt lag. Det som gjorde det ekstra gøy, var at hans redninger var underholdende for publikum. Det så virkelig veldig enkelt ut. En av de beste keeperne igjennom tidene, uttalte Kevin Weeks som jobber som NHL-ekspert for NHL Networks.

36 år gamle Fleury vant i natt sin Stanley Cup kamp nr.90, og det var en sliten keeper som snakket med pressen etter at han hadde reddet 28 skudd fra Montréal.

- Det ble litt å gjøre i begynnelsen da Montréal trykket på og skapte en del sjanser. Men jeg synes vi sammen fikk ryddet unna, og kom oss inn i kampen igjen, uttalte målvakten etter kampslutt.

Superlativene fra TV-ekspertene haglet mot 36-åringen etter kampen, og Anson Carter mente at hjemmelaget kunne takke sin keeper for at de ikke fikk baklengsmål i begynnelsen av kampen.

- Fleury var absolutt fantastisk og reddet Vegas i begynnelsen, da Montréal kjørte kampen, uttalte Carter i ekspertpanelet.

Se målene her


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form