Lukk søk

Internasjonal hockey

March 6, 2023

Nedrykkskamp for Krogdahl: - Ønsker meg til et bedre lag eller en bedre liga

Med noen uker igjen av sin andre sesong i Västerviks IK håper Max Krogdahl å sikre ny kontrakt i HockeyAllsvenskan før han reiser videre til en større klubb.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det har vært en tøff sesong for oss, sier Krogdahl til nitten.no.

Den tidligere Frisk Asker-backen var innom Coventry Blaze før han flyttet til Sverige og Västerviks IK sommeren 2021. Nå ender laget sist i HockeyAllsvenskan og må ut i kvalifisering for å unngå nedflytting til nivå tre.

- Vi har tidvis spilt bra, men ikke klart å avgjøre nok jevne kamper. Det har vært tøft for oss. En liten feil eller en liten tabbe har vippet kampene i motstandernes favør. Da vi aldri har klart å snu den trenden, har vi kommet inn i en ond sirkel. Vi har heller ikke hatt resultatene med oss i andre kamper i perioder der vi selv har vunnet, sier 24-åringen.

Møter Tingsryd

Västerviks tok en sterk hjemmeseier mot BIK Karlskoga nylig, men har siden tapt mot AIK og sist Södertälje. Seriespillet avsluttes med en tøff bortekamp mot Björklöven og hjemmemøte med Almtuna.

Og så skal alt avgjøres med kvalifiseringskamper mot tabellnabo Tingsryd. Lag nummer 13 og 14 møtes i en best av sju-serie der taperen må ta turen ned i HockeyEttan.

- Nå må vi finne et spill som fungerer bra for oss og en rytme som gjør at vi kan vinne matcher. Kvalifiseringen blir som et sluttspill. Det er like viktige matcher, kanskje også viktigere, intensivt og med mye som står på spill, sier Krogdahl.

- Hvordan til Västervik som klubb tåle et nedrykk?

- Det er en liten klubb. Økonomien blir vel litt dårligere om man rykker ned. Det er aldri positivt, men jeg tror klubben vil håndtere det bra. Det blir absolutt tøffe og tighte matcher, men jeg syns vi er et bedre lag enn Tingsryd.

Uten kontrakt

Uansett om det blir HockeyAllsvenskan eller HockeyEttan på Västervik neste sesong, kan det bli uten Krogdahl. Backen står uten kontrakt og ønsker seg videre etter to sesonger på østkysten.

- Vi får se hva som skjer da, men hovedmålet mitt er å finne en ny klubb. Forhåpentligvis ett hakk opp, sier Krogdahl.

- Det er bestemt at du reiser videre?

- Ja, jeg ønsker å ta neste steg og ønsker meg til et bedre lag eller en bedre liga. Jeg vil fremover med en ny start et annet sted. HockeyAllsvenskan er absolutt aktuelt, jeg trives veldig bra med en tøff og skøytesterk liga med unge, sultne spillere. Det er også kule kamper med mye tilskuere og storklubber som Modo og Djurgården. Det er absolutt en lærerik og kul liga, sier 24-åringen.

- Hva med Norge?

- Det er ikke kjempeaktuelt nå. Det er å spille ute jeg vil.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form