Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 24, 2021

Narvik-utsettelse: - Mye vi trenger å gå gjennom

Godta nedrykket eller kjøre saken videre i en sivil domstol? Narvik-styret klarte ikke å komme til noen konklusjon i fredagens møter.

- Vi jobber med saken, men det er mye vi trenger å gå gjennom før vi konkluderer. Ellers ingen kommentar, skriver Narvik-styremedlem Espen Viklem Eidum i en SMS til nitten.no.

Heller ikke advokat Per A. Flod, som har jobbet for Narvik de siste ukene etter nedrykket, og som også deltok på fredagens møte, ville si så mye dagen derpå.

- Jeg ønsker ikke å si noe om Narviks vurdering. Den ligger hos Narvik og ikke hos meg, sier Flod.

Narvik-leder Terje Feragen har tidligere uttalt til nitten.no at spille i norsk 1. divisjon neppe er bærekraftig for klubben med de høye reiseutgiftene. Da kan et comeback i det svenske seriesystemet være et alternativ.

Feragen har også tidligere varslet at Narvik vil ta saken «hele veien» dersom anken ble avvist - slik den ble torsdag. Å kreve økonomisk kompensasjon er også drøftet.

Ber Narvik godta vedtaket

Nitten.no snakket fredag sentrale personer i flere Fjordkraft-ligaklubber om torsdagens beslutning i ankeutvalget.

Både Henning Svendsen i Sparta, Anders Åsle i Stjernen, Jan Tore Thorstensen i VIF, MS-leder Birger Vestby, Grüner-sjef Trond-Erik Larsen og Per Christian Balke i Storhamar ber Narvik godta vedtaket og legge saken død.

Per A. Flod har gått nøye gjennom det 47 sider lange vedtaket, og er lite imponert.

- Dette var meget tynt og skuffende. De viktigste spørsmålene som vi etterspurte kom ikke frem i løpet av de sidene, sa Flod til nitten.no torsdag om saken som nå kan havne i retten:

- Med tanke på at det allerede skal spilles en sesong kommende høst, må vi eventuelt begjære en midlertidig avgjørelse hos tingretten. Blir den tatt til følge må ishockeyforbundet akseptere at Narvik spiller i Fjordkraft-ligaen kommende sesong. Eller frem til det avgjøres i tingretten. Spørsmålet da er om forbundet ønsker å dra dette videre ved et slik aksept.

- Grei avgjørelse

Johan Peter Hougen er leder av ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund. Han har fortalt nitten.no at dette var en «enkel og grei avgjørelse», men en avgjørelse det var langt fra enkelt og greit å komme jobbe seg frem til.

- Dette har vært en veldig spesiell sak. Jeg tror ikke det har vært noe tilsvarende i idretten tidligere. Det er mye som står på spill, men utvalget er samlet om avgjørelsen. Det er veldig enstemmig, sier Hougen.

- Vi er fornøyde med at ankeutvalget har funnet at alle vedtakene i sakens anledning er gyldig, og NIHF er glade for at saken nå kan avsluttes, uttalte ishockeypresident Tage Pettersen i en pressemelding.

Så gjenstår det å se om nettopp det vil skje. Du kan lese begrunnelsen og avgjørelsen fra ankeutvalget her.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form