Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 8, 2021

Narvik i rettsmøte onsdag: - Kjempeviktig

Onsdag venter en ny runde i ringen i duellen Narvik Ishockeyklubb - Norges Ishockeyforbund. Nordlendingenes krav er fortsatt spill i Fjordkraft-ligaen neste sesong.

«Muntlig forhandling med sakstype midlertidig forføyning Narvik Ishockeyklubb - Norges Ishockeyforbund 12. mai».

Det kan man lese i Oslo tingretts planer for kommende uke. Det var fredag forrige uke Narvik bekreftet at de tar ishockeyforbundets vedtak til retten med krav om å beholde plassen i Fjordkraft-ligaen.

Dersom Narvik ikke når frem med det, vil det bli reist erstatningssak mot forbundet.

- Dette var ikke en vanskelig avgjørelse. Dette er en kjempeviktig sak, ikke bare for oss, men for alle lag når det kommer til hvordan man skal ha det og hvordan det skal drives, sier Narvik-leder Terje Feragen til nitten.no.

Rettsmøte

Etter at nordlendingene ikke fikk medhold i ankeutvalget, brukte klubbens styre tid på å bli enige om veien videre. Nå gjør de frivillige i idrettslaget seg klare for noe så sjeldent som et rettsmøte med hjelp av advokat Per A. Flod.

- Nå blir det et rettsmøte og en begynnende fase. Slik vi har skjønt det trekker de seg så tilbake og så går veien videre ut fra hva de konkluderer med. Da vil vi få klarhet i et par ting og en fremdriftsplan. Om vi får en forføyning og kan spille videre i Fjordkraft-ligaen eller eventuelt økonomiske tap som skal behandles, sier Feragen.

- Tiden er også litt viktig her. Det hjelper ikke oss så mye om vi får plass i Fjordkraft-ligaen 1. september, legger han til.

Sverige?

Feragen har tidligere uttalt til nitten.no at spill i norsk 1. divisjon ikke er økonomisk bærekraftig for Narvik med klubbens høye reiseutgifter. Narvik-lederen lanserte da samtidig ideen om mulig comeback i det svenske seriesystemet.

- Vi har ikke gjort noe mer med den saken. Det har ikke vært fokus nå, sier Feragen.

- Hvordan ser dere på spill i norsk 1. divisjon nå?

- Vi får et kjempeproblem hvis vi må kutte kostander så mye. Da har vi et seriøst problem. I verste fall kan det bli en breddesatsing.

Nitten.no har snakket med flere klubber de siste ukene som ber Narvik godta det 47 sider lange vedtaket. Både Henning Svendsen i Sparta, Anders Åsle i Stjernen, Jan Tore Thorstensen i VIF, MS-leder Birger Vestby, Grüner-sjef Trond-Erik Larsen og Per Christian Balke i Storhamar mente det beste ville være å legge saken død.

Du kan lese begrunnelsen og avgjørelsen fra ankeutvalget her!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form