Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 9, 2021

Narvik gir opp Fjordkraft-ligaen - lover «kanoner» i 1. divisjonstroppen

Narvik-leiren er fortsatt forbannet, men dropper både en ny omkamp mot Norges Ishockeyforbund og planene om spill i det svenske seriesystemet.

- Vi orker ikke slåss mot overmakten lenger. Vi er ikke enige i måten vi har blitt behandlet på, men kan ikke gjøre noe mer med det. Selv når vi har fått dette litt på avstand er vi rystet over at det skal være så lite sportsånd. Det er nesten sykt. Men vi kan ikke gjøre noe mer mer det. De ønsker det slik, sier Narvik-leder Terje Feragen til nitten.no.

- Føler Narvik seg uønsket i Fjordkraft-ligaen?

- Ja, det var dine ord, men. Vi har det jo på tungen, for å si det slik.

22. april ble det kjent at Narvik ikke fikk medhold i ankeutvalget hos Norges Ishockeyforbund. Nordlendingene tok nedrykket til retten, men tapte også der da begjæringen om midlertidig forføyning ikke ble tatt til følge. Klubben måtte også betale forbundet 120.000 kroner som erstatning for saksomkostninger.

Klare for 1. divisjon

Feragen har tidligere uttalt til nitten.no at spill i norsk 1. divisjon ikke er økonomisk bærekraftig for Narvik. Nå er det nettopp der klubben ender opp.

- Vi stiller i 1. divisjon fra høsten av. Og det er vi motiverte for. Det blir en tøff liga kommende sesong, det vet vi, men målet er å kjempe om opprykk. Enten de liker det eller ikke skal vi tilbake, lover Narvik-lederen.

- Klarer dere det økonomisk?

- Det er helt på grensen om vi får det til. Om vi mislykkes, er vi i Sverige for å si det slik. Det er tøft i disse tider. Sponsoravtalene gir oss bedre betalt i divisjonen over. Vi har også bygget klubb med sportssjef, trenere og alt dette på plass. Ikke minst satser vi på ungdommen. Og disse regningene skal betales.

Han rystet Hockey-Norge i vinter da han lanserte ideen om spill i det svenske seriesystemet, og Narvik har sjekket mulighetene for et comeback hos våre naboer i øst også den siste tiden, men landet på nei.

- Men hvis vi ikke klarer dette økonomisk, må vi se på det igjen, sier Feragen, som ifølge Fremover, som også har omtalt klubbens avgjørelse om spill i 1. divisjon, håper på et budsjett på sju-åtte millioner kommende sesong.

Sterk tropp

Sportssjef André Lysenstøen har signert spillere i ukesvis uten å vite om han bygger en tropp for spill på nivå én eller to. Så sent som tirsdag kom Stavanger-gutten Connor Klees med erfaring fra USA og Canada på plass.

Han er en av ti nykommere i byen der særlig re-signeringen av keeperkjempen Joona Partanen var populær.

- Det begynner å nærme seg noe, ja. Og det kommer flere kanoner som skal inn og krydre troppen. Det er snakk om gode signeringer. Det er masse spillere som vil til oss, sier Feragen.

Styrelederen har tidligere varslet at det vil bli reist erstatningssak mot ishockeyforbundet dersom laget mistet plassen i Fjordkraft-ligaen. Det er fortsatt aktuelt.

- Det er til vurdering. Men dette handler om omdømmet vårt og alt. Hvor mye skal vi orke å slåss?

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form