Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 19, 2021

Narvik ber om ligautvidelse: - Et tolkningkaos

11 eller 12 lag i Fjordkraft-ligaen kan bli redningen for Narvik når forbundet mandag skal ut i «sudden death» for å avgjøre opp- og nedrykksstriden.

I september i fjor vedtok forbundet retningslinjene som skulle regulere opp- og nedrykk dersom sesongen ikke lot seg fullføre og kvalifiseringen utgikk. De sier at laget med lavest seiersprosent i Fjordkraft-ligaen skal bytte plass med laget med høyest seiersprosent i 1. divisjon.

Onsdag ble sesongen avlyst og Frisk Asker kunne feire seriemesterskapet, men samtidig ga forbundet beskjed om at opp- og nedrykk avgjøres av styret først mandag.

- Jeg har ikke lyst til å mene så mye om dette på enmannshånd nå, men som vi har sagt tidligere er utgangspunktet vårt vedtaket fra september i fjor. Så har man gått flere runder med klubbene der de har kommet med innspill. Da syns jeg det er rett og rimelig at vi vurderer de parallelt med fjorårets vedtak før vi konkluderer. Vi forstår at dette området selvfølgelig er veldig følsomt. Da tror jeg det er riktig å bruke tid på å få det ordentlig, sier ishockeypresident Tage Pettersen til nitten.no.

Hvis man lander på å følge fjorårets vedtak, bytter Narvik og Ringerike plass i divisjonssystemet. Forutsetningen som ble lagt til grunn for å kunne rangere var at lagene hadde gjennomført dobbel serie.

Ber om utvidelse

Ligaens nordligste representant peker på at selv om alle lag har spilt minst 18 kamper, har ikke alle to kamper mot alle motstandere. Narvik har for eksempel møtt Stavanger, Frisk Asker og Storhamar fire ganger hver, men Grüner kun i én kamp.

- Spiller dette inn i vurderingen deres, Pettersen?

- I utgangspunktet ikke siden forutsetningene lå der. Så er det klart at vi har fått mange innspill vi må veie opp mot hverandre.

- Dette skal forbundet få lov til å svare på. Det ligger i deres hender. Utover det har vi ingen kommentar, sier Narviks styremedlem Espen Viklem Eidum til nitten.no.

Senere har klubben gått ut med en pressemelding der de blant annet henviser til at retningslinjene fra i fjor høst ikke ble sendt ut på høring. Narvik hevder de også ba forbundet om en avklaring for over en måned siden uten respons.

- Mye av dette holder definitivt ikke mål. Kaoset blir komplett når forbundet der fastslår at «dette forutsetter at både eliteserien og 1. divisjon blir spilt med minimum dobbel serie». Ishockeyforbundets kampreglement er klart på hva som ligger i dobbel serie. Å skulle sende oss ned basert på en lemfeldig tolkning, blir jo riv ruskende galt, sier Narvik-leder Terje Feragen i pressemeldingen.

- Vi ante det ville komme et tolkningskaos ut av retningslinjene, også sett opp mot tidligere vedtak gjort i forbundsstyret, og har derfor for lengst spilt inn til vår interesseorganisasjon Norsk Topphockey at Eliteserien bør utvides til 12 lag neste år. Så får Hockey-Norge og stadig flere unge talenter utvikle seg på høyt nivå og i ro og fred etter pandemien. Det trenger vi, fortsetter Feragen.

Skeptiske til 12 lag

Da nitten.no skrev om en mulig utvidelse til 12 lag for tre uker siden, og omtalte at også Lørenskog eventuelt kunne få feire opprykk, uttalte Tage Pettersen at forbundet var bekymret for at det kunne bli for mange lag i den øverste divisjonen.

- Kan 11 lag være en løsning nå?

- Det er et av alternativene som er spilt inn. Så får vi vurdere og vektlegge alle meninger og innspill, sier Pettersen.

Han bekrefter at uansett hva forbundet lander på mandag, er det ingenting per nå som tilsier at Ringerike ikke spiller i Fjordkraft-ligaen neste sesong. Likevel venter daglig leder Janka Aasen litt med å sprette sjampisen på Hønefoss.

- Vi er litt avventende til hva som kommer på mandag, men vi mener jo retningslinjene som ble satt i fjor må gjelde. Det vil være oppsiktsvekkende om de går vekk fra dem nå. Sånn sett tar vi det for gitt at vi rykker opp, men vi har ikke feiret noe enda, sier Aasen til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form