Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 22, 2021

Narvik fikk ikke medhold - har varslet rettssak

Torsdag fikk Narvik svaret fra ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund; de får ikke medhold og er med det på god vei ut av Fjordkraft-ligaen.

Ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund informerte Narvik og forbundet om avgjørelsen klokken 12 i dag. Nitten.no meldte om utfallet snaue to timer senere, og klokken 14 kom pressemeldingen på hockey.no. Du kan lese begrunnelsen og avgjørelsen her.

- Dette har vært en veldig spesiell sak. Jeg tror ikke det har vært noe tilsvarende i idretten tidligere. Det er mye som står på spill, men utvalget er samlet om avgjørelsen. Det er veldig enstemmig, sier Johan Peter Hougen, lederen av ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund, til nitten.no.

- Var det en grei og enkel avgjørelse?

- Det var en grei og enkel avgjørelse, men det var ikke greit og enkelt å jobbe seg frem til den. Vi har brukt mye tid og vurdert alle aspekter godt i flere møter. Det er nærmere 40 sider saksfremstilling fra partene, forteller Hougen.

Narvik-styret skal fredag behandle avgjørelsen før de avgjør veien videre. Klubbledelsen har tidligere uttalt til nitten.no at de ønsker å ta denne saken «hele veien».

Fornøyd president

- Vi er fornøyde med at ankeutvalget har funnet at alle vedtakene i sakens anledning er gyldig, og NIHF er glade for at saken nå kan avsluttes, sier president Tage Pettersen i en pressemelding.

Det var 24. mars forbundsstyret konkluderte med at Narvik rykker ned i 1. divisjon med det svakeste poengsnittet i Fjordkraft-ligaen. Ankeutvalget mener dette vedtaket er gyldig.

I september i fjor vedtok forbundet retningslinjene som skulle regulere opp- og nedrykk dersom sesongen ikke lot seg fullføre og kvalifiseringen utgikk. De sier at laget med lavest seiersprosent i Fjordkraft-ligaen skal bytte plass med laget med høyest seiersprosent i 1. divisjon. Ankeutvalget har ikke vurdert innholdet i det vedtaket da de mener dette er rettskraftig og ikke gjenstand for anken.

Forutsetningen som ble lagt til grunn for å kunne rangere var at lagene hadde gjennomført dobbel serie. Narvik har pekt på at selv om alle lag har spilt minst 18 kamper, har ikke alle to kamper mot alle motstandere. Narvik har for eksempel møtt Stavanger, Frisk Asker og Storhamar fire ganger hver, men Grüner kun i én kamp.

Hentet inn Flod

Nordlendingene varslet umiddelbart omkamp og engasjerte advokat Per A. Flod.

- Vi gir ikke opp. Det sjokkerer meg at at de går imot innstillingen til administrasjonen. Det er ganske utrolig. Der sitter det en haug med betalte folk som skal være kompetente. Dette er helt meningsløst i mitt hode. Et enstemmig Norsk Topphockey og administrasjonen sa i et møte der alle klubbene deltok mandag at de hadde gjort en formaliafeil, at Narvik hadde en god sak og at de innstilte på 12 lag. Så snur de igjen. Vi har skrevet brev og henvendt oss til dem, men får ikke svar. Det er passe arrogant, sa Narvik-leder Terje Feragen til nitten.no.

Narvik har siden uttalt til nitten.no at spill i 1. divisjon neppe vil være økonomisk bærekraftig med klubbens høye reiseutgifter. Feragen lanserte samtidig forslaget om å gjøre comeback i det svenske seriesystemet neste sesong.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form