Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 2, 2023

«Når alternativet er at ingen får lønn og klubben går konkurs, var det ingen vanskelig beslutning»

JORDAL (nitten.no) Andreas Martinsen følte seg ikke presset til å forlate Lillehammer, men håper han ved å signere for Vålerenga har bidratt til å hjelpe den kriserammede klubben.

Foto: nitten.no

- Når alternativet er at ingen får lønn og klubben går konkurs, var det ingen vanskelig beslutning.

Det sier Andreas Martinsen til nitten.no om overgangen minutter etter han ble presentert som Vålerenga-spiller på 2023 første arbeidsdag. Lillehammer-ledelsen har ønsket å kutte lønnskostnader som et av flere grep for å redde klubben, men fastslo samtidig at ingen spillere reise.

Martinsen har selv uttalt at han er troppens største utgiftspost, men sier han ikke følte seg presset til å bryte treårskontrakten og forlate klubben.

- Nei, men samtidig har alle vært klar over hvor ille situasjonen er. Noen må dra, hvis ikke går det ikke rundt. Noen er heldigere enn andre, og jeg hadde muligheten til å flytte på meg. Så håper jeg og tror det vil ordne seg for de som er igjen, sier 32-åringen.

Taper 500.000 i måneden

På spørsmål fra avisen GD bekreftet fungerende styreleder Arne Uhlen i romjulen at Lillehammer i utgangspunktet går nærmere 500.000 i minus hver eneste måned ut sesongen.

- Ved å reise hjelper du de som blir igjen, Martinsen?

- Ja, alle skjønner på en måte situasjonen. Det er ingen som vil miste spillerne sine, men når det er som det er og alternativet er at ingen får lønn og klubben går konkurs, var det ingen vanskelig beslutning.

32-åringen skrev under en treårskontrakt med Lillehammer i fjor sommer og bosatte seg på et småbruk i nærområdet med plan om å avslutte karrieren i klubben han spilte for allerede som junior.

Nå blir det pendling fra Brøttum til Oslo i tillegg til at Vålerenga legger til rette for overnatting i hovedstaden ved behov.

Debut mot Lillehammer

Med nysignert kontrakt ut sesongen, er det ventet at Martinsen vil debutere for sin nye klubb allerede torsdag. Motstander på Jordal? Lillehammer.

- Det er litt typisk oppe i det hele, men jeg har vært i lignende situasjoner før. Det oppleves nok mer spesielt for folk utenfra, vi som er i miljøet forstår hvordan det er. Man tar på seg en annen drakt og skal score i det andre målet, sier Martinsen.

- Det er superkjipt at det ble som det ble på Lillehammer, men det åpnet seg en fin mulighet for meg til å komme hit. Det blir litt ekstra kjøring og litt mindre tid med familien, men jeg er veldig motivert og gleder meg til å spille for Vålerenga.

Landslagsspilleren ble linket til Storhamar i august og skal også nå ha vært aktuell for mjøsrivalen samt Stavanger Oilers, men ønsket seg til Vålerenga og Oslo.

- Det var noen muligheter, men jeg hadde en god følelse på Vålerenga hele veien. Det føles riktig. Jeg ville ta et valg basert på hva jeg ville og følte var riktig. Og det har jeg gjort. Alle er vel her med ønske om å ta NM-gull, så skal jeg gjøre det jeg kan for å bidra til at det blir mulig.

Anders Myrvold i Vålerengas sportsutvalg var strålende fornøyd med å starte 2023 med å presentere Martinsen i forkant av mandagens istrening.

- Dette er en gledens dag for Vålerenga. Jeg kjenner Andreas personlig, han er superproff og kommer inn med masse energi. En herlig fyr både for dem som skal se på og guttene i garderoben. Hel ved, som vi kaller det!

PS! Også backen William Mäkinen forlater Lillehammer og var ikke på plass på mandagens trening i Eidsiva Arena.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form