Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 23, 2023

Nærkampspillet har styrket troen på NM-finale: - Gir oss noe energimessig

JORDAL (nitten.no) Fredrik Andersson har fått svarene han håpet på i semifinalene som har økt troen på Vålerengas første NM-finale på ni år.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Ni år uten finaleplass og 14 uten NM-gull er uvant kost på Jordal. Fredrik Andersson ønsker å gjøre noe med den statistikken på første forsøk i Oslo.

En råsterk første periode sist og solid nærkampspill har forsterket svenskens gullhåp.

- Det var en av de bedre periodene vi har gjort i år. Vi kom ut med en herlig energi, gjorde det vi hadde snakket om og spilte mer direkte. Som lag liker vi å spille mye og ha mye puck-kontroll, og det skal vi ha, men vi må også håndtere duellene i rundvantet og foran målene. Nærkampspillet var jeg ekstra fornøyd med sist. Vi har fått svar på den biten, og jeg tror det kan være en nøkkel for å vinne, sier Andersson til nitten.no.

- Det styrket troen på at dette kan gå veien?

- Absolutt. Vi har fått et bra bevis på at vi er med. Det har vært to tette og jevne kamper som jeg syns ga oss godt håp om at vi kan ta dette til slutt. Vi reiser til Hamar nå med mye selvtillit. Det gir oss noe energimessig, sier VIF-sjefen som heller ikke onsdag hadde med seg Mark Auk på istreningen.

Uenige i annulleringen

En situasjon som fikk mye oppmerksomhet tirsdag var annulleringen av Storhamar-«målet» på stilingen 2-0. Pucken gikk via hansken til Anton Karlsson og videre i nettet, men dommerne dømte ikke mål på isen og sto på den avgjørelsen.

- Den er soleklar. Vi har video i boksen og så med en gang at pucken traff hånden. Jeg syns den er helt rett, men hadde jeg vært på andre siden hadde jeg sikkert ment noe annet. Dette jevner seg ut over tid, mener Andersson.

Karlsson på side var tydelig at målet burde blitt stående. Dommersjef Geir Thomas Olsen mente annulleringen var korrekt og sa dette til HA etter kampen på Jordal.

- Regelen er at du skal score mål med kølla. Her er det en bevegelse med armene opp, og det påvirker retningen på pucken.

- Jeg hørte en lyd og trodde kanskje pucken traff ham i ryggen, men det var vel hånden? Jeg skjønte at hvis pucken traff ham i hånden, ville det ikke bli mål. Heldigvis var det slik, sier VIFs Tommi Taimi, som var i duellen med Karlsson, til nitten.no.

Mest istid

Nettstedet Wisehockey presenterte følgende Taimi-tall fra tirsdagens semifinale: 4495 meter nedlagt, toppfart på 30,8 kilometer i timen, hardeste skudd 119,2 kilometer i timen, 22,57 minutter på isen (mest sammen med Mathis Olimb), 35 bytt med et snitt-tid på 39 sekunder.

- Det er mye jobb der, men dette er den beste tiden på året. Da er det godt å få tillit og spille mye. Jeg nyter å ha mye ansvar og vil være den første på isen og den siste av, sier Taimi.

Finnen svarer slik på spørsmål om tirsdagens 2-1-seier ga Vålerenga-leiren større tro på at det kan bli finaler på Jordal denne sesongen.

- Vi har trodd på det fra dag én. Ingenting er forandret. Vi vet vi kan slå Storhamar og må kjøre på videre kamp for kamp. Det er fysiske kamper mot et tøft lag, spesielt i den lille rinken her. Sånn blir det hele veien. Det kommer flere ettmålsseirer.

- Hva blir nøkkelen i semifinale tre?

- Samme som tirsdag. Jobbe hardt, legge press på dem, spille fysisk. Da har vi en god sjanse, sier Taimi.

Roser Klanen

Vålerenga fikk 20.000 i bot for pyrobruk i CC Amfi søndag. Storhamar innførte billettkjøp i eget skjema med ID-sjekk for VIF-fansen, gikk tilbake på dette onsdag kveld, men presiserte at lignende hendelser fører til utestengelse fra hallen ut sesongen.

HAs hockeyfrokost torsdag morgen ble sendt fra nettopp felt X bak mål i CC Amfi der oppførte gjerdet ble fjernet søndag og nå skal være erstattet av en ny, skrå anretning.

- Vålerenga har en historie for å lage stemning både på fotball og hockey opp gjennom årene. Jeg husker mange episoder, også fra da jeg spilte i Frisk Asker, og kunne sikkert fortalt om Klanen i en time. De skaper en del moro. Jeg syns det setter litt farge på det hele, sier Storhamar-legenden Tom Erik Olsen i HAs hockeyfrokost og legger til at var skuffet over Hamar-lagets start på Jordal sist:

- Tirsdag var jeg litt skuffet over flere av de etablerte. Vålerenga ville mer og fikk det litt slik de ønsket. Storhamar gjorde ingen dårlig kamp, men var flate i første periode. Jeg tror de har mer X-faktor fremover som kan vippe dette i Storhamars favør.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form