Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 26, 2022

Nå skal legenden hedres: - Jeg tenkte ikke på Hamar som noen endestasjon

Christian Larrivée - en av Storhamar-historiens aller største spillere - skal hylles lørdag når hans eget stjernelag møter Petter Thoresens gutter.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Testimonial-kampen har blitt utsatt og flyttet som en følge av pandemien, men lørdag får Hamar og Storhamar-fansen sjansen til å se canadieren på isen en siste gang i CC Amfi.

I spesialdrakter farget i svart og gull, som Larrivée selv har vært med på å designe, og som inneholder elementer fra Canada, Quebec samt en fjellformasjon fra hjemstedet Gaspé, skal et stjernelag bestående av tidligere lagkompiser møte Storhamar.

Michael Smithurst, Jonas Norgren og Ole Eskild Dahlstrøm leder Larrivées mannskap i en match over 2 x 15 minutter der alle inntektene tilfaller mannen som fylte 40 år torsdag denne uken.

La opp våren 2021

- Fra Gaspè til Hamar, det har vært en crazy reise. Men nå er det tid for å henge skøytene opp, skrev Larrivée selv på Instagram da han annonserte at karrieren var over i slutten av april i fjor.

Vi må helt tilbake til 2006 for å finne året Larrivée kom til Hamar og Norge for første gang. Det endte med ny poengrekord i sluttspillet der Storhamar tok seg helt til finalen. Etter opphold i danske Rødovre og svenske Vesterås ble det Storhamar-retur sommeren 2010.

Og nå kom canadieren tilbake for å bli. Som i 2007 ble han i 2015 kåret til den mest verdifulle i sluttspillet. 416 poeng i seriespillet og 122 i sluttspillet taler for seg selv.

- I hele min karriere hadde det vært et jag etter NHL. Det var dét eller ingenting, samtidig hadde jeg et stort ønske om å leve av å spille ishockey. Da jeg kom hit lukket jeg døren til NHL, det nye målet var å nyte å spille hockey igjen og oppleve ting underveis. Den første sesongen i Storhamar var fantastisk, sier 40-åringen i et intervju på Storhamars hjemmeside.

- Jeg ble skikkelig glad i å spille hockey igjen. Jeg lyktes på isen og hadde det bra sosialt utenfor. Jeg tenkte ikke på Hamar som noen endestasjon den gangen, men stirret heller ikke på større ligaer og mulighetene der. Det viktigste for meg var å spille og trives! Vi hadde en god sesong og tok oss til finalen. Skal jeg være ærlig husker jeg ikke spesielt mange detaljer fra det året, men å bli kåret til sluttspillets beste spiller, selv om vi tapte, er noe jeg er veldig stolt av!

Her er Larrivées stjernelag:

Keeper:
Trevor Koenig

Backer:
Adrian Saxrud Danielsen
Lars Løkken Østli
Erik de la Rose
Jimmy Andersson
Andreas Øksnes
Cato Ørbæk
Lars Erik Hesbråten

Løpere:
Geir Svendsberget
Eirik Skadsdammen
Tom Erik Olsen
Jacob Berglund
Eirik Salsten
Pål Johnsen
Erik Kristiansen
Joakim Jensen
Steffen Thoresen
Martin Blakseth Huse
Linus Johansson
Fredrik Lystad Jacobsen
Dominic Larrivée (bror)
Trygve Hillestad
André Paulsen
Mikael Zettergren

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form