Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 16, 2023

Nå blir «Tuben» Vålerengas førstevalg: - Har tatt steg

Tobias Johansen Breivold (21) er mannen Vålerenga skal satse på mellom stengene neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det blir endringer i målvaktsteamet på Jordal neste sesong. Vålerenga har vært klare på at Tobias Johansen Breivold nå blir klubbens førstevalg, og da var det ikke lenger plass til ambisiøse Mitch Gillam.

Tirsdag ble det klart at rutinerte Joona Partanen kommer inn på målvaktssiden for å avlaste «Tuben».

- Norske keepere er nødt til å få matcher. Vi føler «Tuben» har tatt steg i riktig retning, og han kommer til å spille. Kabalen er ikke helt satt, men han skal satses på, sa Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold til nitten.no før Partanen-signeringen var klar.

Toårskontrakt

Breivold signert en toårsavtale på Jordal foran forrige sesong, og var også da tiltenkt førstekeeperrollen etter at Steffen Søberg ikke fikk fornyet kontrakt.

Trener Fredrik Andersson varslet at det kunne bli aktuelt å styrke troppen med en utenlandsk målvakt underveis i sesongen, og nettopp det skjedde da Mitch Gillam ble tilgjengelig som en følge av den økonomiske krisen i MS.

- Én ting å være back up, hoppe inn og spille 10-15 kamper. Nå blir det mye høyere krav til «Tuben», sa Vålerenga-sjefen til nitten.no før forrige sesong.

Breivold spilte 34 seriekamper for Vålerenga forrige sesong, men Gillam ble foretrukket i serieinnspurten og gjennom sluttspillet. Nå har canadieren forlatt Oslo og jakter ny arbeidsgiver for neste sesong.

- Vi føles oss trygge på at vi har fått et veldig bra komplement til Breivold. Nå har vi et bra målvaktspar som kommer til å være viktig for at vi skal kunne vinne mange kamper neste sesong, sier trener Andersson til Vålerengas hjemmeside.

Partanen inn

Tirsdag ble det klart at det blir to Partanens i Vålerenga-troppen neste sesong. Mika får nå selskap av Joona (ikke i slekt) som er født i Helsinki, men har norsk pass og har bodd i Norge siden sommeren 2015.

30-åringen spilte da 1. divisjonshockey for Nes og var også innom Kongsvinger og Nidaros før han flyttet til Narvik og ble en del av hockeyeventyret i nord.

I 2020/21-sesongen ble det Lillehammer på Partanen før han de to siste sesongene har vært back up for Henrik Holm i Stavanger Oilers. Denne sesongen spilte han 14 seriekamper og to sluttspillkamper for mesterne.

-Jeg gleder meg veldig til å få spille for Vålerenga. Jeg vet at det er en klubb med mye historie og lange tradisjoner, og nå ser jeg fram imot å få være med å nå forventningene klubben har om å vinne, sier Partanen til VIFs hjemmeside.

PS! Vålerenga-trener Andersson har selv 14 sesonger bak seg som målvakt i SHL, har jobbet som målvaktstrener i Modo i hjembyen Örnsköldsvik og kjenner rollen bedre enn de fleste.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form